I kølvandet på tyskerens forestående skifte til Chicago Fire i MLS kigger på tyskerens ellers så flotte karriere i gennem årene. Læs med nedenfor. 

AF KRISTIAN PARIS 

Man Utds skalerende tyske stjerne Bastian Schweinsteiger er i disse dage meget tæt på at lande en aftale med amerikanske Chicago Fire, der spiller i MLS, på en angiveligt to-årig lang aftale.

Hele karrieren begyndte i den kæmpe by München, der ligger i det sydtyske. Han er født Kolbermoor i Østttyskland i 1983 1. august, hvilket gør ham til 34 år den dag i dag. Byen ligger et lille stykke udenfor München, hvorfor det også gjorde det naturligt for den unge tyske at skifte hertil senere.

Schweini skrev under på en ungdomskontrakt med Bayern i 1998, 14 år gammel, hvor han blev en del af en af Bayerns mange ungdomshold. Det fortsatte helt til 2002, helt præcist 12 november, hvor den unge midtbanespiller gjorde sin debut for klubben, 18 år gammel.

Kampen var endte 3-3 og var i en kamp mod franske Lens i Champions League gruppespillet.

Bastian Schweinsteiger (Photo by Otto Greule Jr/Getty Images)

To år efter den professionelle debut, debuterede den unge tysker også på landsholdet, 20 år gammel. Kampen tabte tyskerne 2-0 til Ungarn.

I 2005 lykkedes det så midtbanespilleren at score det første landskampmål. Denne gang mod Rusland, i et opgør der endte 2-2.

Fik i 2008 for første gang anførerbindet for det tyske landshold efter Klose blev skiftet ud. Kampen endte 2-0 over Belgien.

Vandt Champions League med Bayern i 2014 over ligarivalerne fra Dortmund.

Vandt verdensmesterskabet med Tyskland samme år, i 1-0 finale sejren over Argentina.

Sagde i 2015 farvel til barndomsklubben Bayern for at skifte til storklubben Man Utd. Her endte successen dog, og efter managerskiftet i sommers er det ikke lykkedes Schweini at starte inde i en eneste ligakamp for de røde djævle.

Nu går turen heldigvis videre til MLS og Chicago Fire.