Slaven Bilic har løsningen på, hvordan Kroatien vinder over England. I aften er det tid til den første af de to semifinaler under sommerens VM-slutrunde i Rusland. Den står på England mod Kroatien og selvom England på papiret er favoritter, så er der ingen tvivl om, at Kroatien allerede nu har bevist sit værd og bestemt er en værdimodstander. Kampen betyder enormt meget for det østeuropæiske land. Læs bare, hvad kroaten Slaven Bilic mener om kampen.

Han siger:

“Vi har ventet 20 år på det her. For at være ærlig, og du behøver ikke sige det her for i ved det allerede. Men begge hold er klar til at give hvad som helst. Absolut alting. Spillerne er klar til at dø på banen. Det bliver en nervepirrende, intens og nervøs kamp. Netop fordi der er så meget på spil. Kroaterne har altid drømt om det her og nu sker det endelig. Vi har spillet fantastisk og nu har vi en reel chance for at komme i finalen. Det er ikke til at beskrive. Det er den største kamp nogensinde for os.”

Bilic er selv tidligere landsholdsspiller for Kroatien og faktisk var han en del af det kroatiske landshold, der i 1998 nåede til semifinalerne. Den tabte de så, men de vandt bronzemedaljerne efterfølgende. Den 49-årige træner har også siden sin pension fra banen været træner for Kroatien. Blandt andet var han med til at kvalificere nationen til EM i 2008 foran England.

Midtbanen er nøglen

Slaven Bilic mener, at nøglen ligger på midtbanen og bestemt hos holdets helt store stjerne, Luka Modric. Han siger:

“Det er på midtbanen at kampen skal vindes. Vi Ivan Rakitic og Luka Modric og til at supplere dem har vi Mateo Kovacic. Det er en af verdens bedste midtbaner. Det er sindssygt og hvis vi kan få dem til at dominere kampen, så slår vi England. Det er her nøglen ligger.”