Viagogo er en hjemmeside, der videresælger billetter til sportsbegivenheder og koncerter, men siden er det rene fusk. En lang række danskere har klaget til Forbrugerstyrelsen, eftersom de er blevet snydt for både billetter og penge.

(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Jyllands-Posten skriver torsdag, at flere danskere har klaget til Forbrugerstyrelsen over videresalgs-siden Viagogo.

Et eksempel er en familie fra Randers, der købte billetter til en Real Madrid-kamp mod Tottenham i Champions League. Billetterne skulle bruges som en gave til sønnens konfirmation. Billetterne kostede 617 kroner stykket.

Men da familien ville betale, blev der tillagt diverse gebyrer. De to billetter endte derfor med at koste 5.500 kroner.

Da de så, at beløbet ikke endnu var blevet trukket, valgte de at spærre deres betalingskort. Et par dage senere havde firmaet dog valgt at trække pengene alligevel – og på trods af henvendelser til banken var der ikke noget at gøre. Familien har dog aldrig modtaget de bestilte billetter.

Viagogo har hjemsted i Schweiz, der ikke er medlem af EU. Det gør hele sagen endnu mere kompliceret. Ifølge Forbrugerombudsmanden betyder det, at man ikke kan forlange, at landets myndigheder tager sagen op.

Familier Jørgensen fra Randers har dog lært af de dyre fejl, og bruger aldrig Viagogo igen.

-Måske har vi været dumme, men Viagogo udgiver sig for at være en officiel side. Når man så læser betingelserne, står der, at Viagogo bare er formidler. Det er lige lovlig smart. Især når man hører, at de selv køber billetter og sælger dem videre til overpris, fortæller de til Jyllands-Posten, som ikke er lykkedes med at få en kommentar fra det involverede firma.

LÆS OGSÅ: Denne spiller har solgt flest trøjer i Premier League