Når du hører ordet doping er fodbold nok ikke lige helt den sport du tænker allerførst på. Men intet desto mindre finder de præstationsfremmende midler alligevel frem til verdens mest populære sport. 

AF KRISTIAN PARIS

Godt nok ligger den tyske storklub, Bayern München, øverst i den bedste tyske række med 23 point i 10 kampe, men nu er det kommet frem, at en af deres tidligere spillere, er blevet taget for doping.
Ikke, at klubben, der har vundet Bundesligaen de sidste fem år i træk, har noget at gøre med Paolo Guerreros doping indtagelse, men det giver blot et indtryk af, hvor god en spiller han har været.

 (Photo by Raul Sifuentes/LatinContent/Getty Images)

Paolo Guerro er stadig en aktiv spiller, der lige nu er på kontrakt i brasilianske Flamengo, hvor han har været siden 2015. Her er det blevet til imponerende 18 mål i 55 kampe.

Før det tørnede landsholdsspilleren fra Peru ud fra blandt andet storklubber som FC Bayern München, hvor han spillede meget af sin ungdom i, Hamburger SV og Corinthians.

Derfor må det også komme som et chok, for dem der kender ham, at han nu er blevet taget for at være dopet. Den 33-årige landsholdsspiller skulle angiveligt været dopet i hans nations landskamp mod Argentina i sidste måned, da de to nationer mødte hinanden i en yderst vigtig kamp forud for VM i 2018 i Rusland næste sommer.

Det betyder faktisk også, at han kan blive udelukket fra al fodbold de næste fire år.

 

Hvis han bliver dømt skyldig, afslører de peruvianske, at han kan få  mellem 2 og 4 års karantæne. Straffen kan blive endny større hvis den såkaldte b-prøve også bliver testet positiv.

 

Kampen mellem de to nationer endte uafgjort 0-0 – et resultat, der gjorde, at både Argentina, med selveste Messi på holdkortet, og Peru kommer med til slutrunden næste sommer i Rusland.