Den brasilianske landsholdsspiller Miranda, der også er navnet på en kendt sodavand, er blevet udnævnt til at være manden, der skal stå i spidsen for sit land, når de fremover spiller landskampe. 

Af David Paris

Midterforsvareren, Miranda, der til daglig spiller for den italienske Serie A-klub Inter, er blevet udvalgt til at være Brasiliens nye anfører. Han stod senest i spidsen for det store sydamerikanske landshold i går, da holdet mødte Uruguay i en kamp om kvalifikation til CONMEBOL. Landsholdet med de gule trøjer trak sig sejrrigt ud af kampen med 4-1 og Mirandas indsats var ikke til at tage fejl af. Han var en rigtig anfører og gik forrest ved flere situationer.

Brasiliens træner Tite udnævnte ham som resultat af Neymars tilbagetrækkelse som frontfigur på landsholdet efter OL sidste år og Tite forklarede, at der var en håndfuld talentfulde ledere på holdet, men at Miranda altså træk det længste strå.

De seneste par gange har det som sagt være Miranda, men indtil da har både Daniel Alves (mod Colombia og Argentina), Fernandinho (mod Peru), Filipe Luis (mod Venezuela) og Renato Augusto ( modBolivia) også båret det prestigefyldte anførerbind på venstre overarm.

Skal man stole på træner Tite bliver Miranda også anfører næste gang, men statistikker fortæller os noget andet. Han er nemlig ivrig efter at prøve spillere af som anfører. Bare i Brasiliens seneste seks kvalifikationskampe har han haft fem forskellige anførere.