Af David Paris 

Den engelske landstræner Gareth Southgate har til det troværdige nyhedsmedie The Telegraph udtalt, at han mener, at fire eller fem af de spillere, der har fået debut på det engelske landshold på det seneste, kommer til at være med til VM i Rusland næste sommer – og få spilletid. For en ting er at være med til en kæmpe slutrunde, men en anden ting er også at spille kampene og være opmærksom på sig selv. Han mener altså, at flere af de spillere, der fik debut i landets seneste to venskabskampe er realistiske til en eventuel VM-trup.

Blandt disse unge debutanter finder vi navne som målmand Jordan Pickford, Joe Gomez, forsvarsspiller Harry Maguire, Chelsea-midtbane Ruben Loftus-Cheek og frontløberen Dominic Solanke, der i øjeblikket gør sig på Anfield Road i Liverpool. Udover disse spillere har Tammy Abraham og Jack Cork også imponeret i træningskampene mod Brasilien og Tyskland i sidste weekend.

 (Photo by Duane Burleson/Getty Images)

Landstræner Gareth Southgate fortæller: “Vi har helt sikkert få flere og bedre muligheder for at forstærke vores hold i løbet af de seneste 10 dage. Fire eller fem af de spillere, der har fået debut, vil jeg vurdere som realistiske til at indgå i en VM-trup forud for slutrunden til sommer i Rusland. Nogen kan måske starte inde. Der er dog ingen tvivl om, at vi kan forstærke vores hold med disse unge debutanter.”

“Nogle af disse gutter får helt sikkert en chance ved VM. Ved at give dem chancen kan vi forstærke vores hold, vores bredde, men også samtidig sende et budskab til andre unge englændere om, at det bestemt ikke er umuligt at komme på det engelske A-landshold, bare fordi man ikke er stjernen i den største engelske klub. Vi har bevist at vi kan producere talenter og vi vil fortsat blive ved med dette.”