Sæsonen nærmer sig sin afslutning og det betyder spænding omkring, hvilke hold, der rykker op i Danmarks bedste række: Superligaen. Lige nu kæmper fem hold om de kun tre oprykningspladser og det er bestemt ikke kedeligt selvom det kun er den næstbedste række. 

Af David Paris

Søndagens kampe i Danmarks næstbedste fodboldrække, 1. division er netop blevet fløjtet af, og der er fortsat spænding omkring hvilke hold, der fra næste sæsons start kan kalde sig Superligamandskaber.

Runde 27s største kamp var naturligvis mødet mellem nummer 1 og 2, eller Lyngby BK og AC Horsens, som skulle i kampe på Gentofte Stadion, som Lyngby har som hjemmebane. På trods af chancer i begge ender formåede ingen af holdene at score, og specielt AC Horsens kunne være tilfredse med det uafgjorte resultat.

I Bet365-Liga, som 1. divison også kaldes, ligger Silkeborg i skrivende stund på tredjepladsen, og det plads fik de yderligere sikret, da de i eftermiddags smaskede Næstved BK med sikre 3-0. Lige nu ligger Silkeborg, AC Horsens og Lyngby altså til oprykning, men det betyder ikke at der ikke er spænding i toppen af række. Der er seks kampe tilbage af sæsonen og meget kan nå at ændre sig.

RB PLUS Superligabejlerne vintersatser med måde. ARKIVFOTO. Ritzau 29/12 2015 06.00.- - En håndfuld klubber bejler kraftigt til de tre oprykningspladser til Superligaen. Flere af dem vil denne vinter optimere deres chancer på transfermarkedet. // ARKIVFOTO.Se Ritzau 10/9 2015 22.08.- - Fredericia overtager førstepladsen fra Lyngby. Ove Pedersens Fredericia førte over Silkeborg, men måtte nøjes med uafgjort. Jyderne topper nu 1. division. // Fodbold 17.04.2015 - FC Midtjylland - Silkeborg - MCH Arena Herning Ugens mest omtalte superliga spiller Dennis Flinta (Silkeborg 14)

Udfordrerne til de tre førnævnte hold, hedder Vejle BK og underdoggen FC Fredericia. Førstnævnte fejlede i jagten på oprykning med et 2-0-nederlag til Roskilde, mens sidstnævnte kom tættere på oprykningsstregen med en vigtig 2-1-sejr mod ude mod Helsingør.

Anderledes står det til i bunden af rækken, hvor FC Vestsjælland – det gamle Slagelse – er meldt konkurs og derfor er de automatisk rykket ned. Derfor er der ikke meget spænding om den ene nedrykningsplads, men godt ser det heller ikke ud for Næstved BK, der skal være heldige for, at det er kun er helt hold der rykker ned.