Af David Paris

Flere er måske begyndt at kende til Liverpool-angriberen Rhian Brewster. U19-spilleren har scoret mål på samlebånd for Premier League-klubbens ungdomshold og på landsholdet, under den netop færdigspillede U17-slutrunde scorede han hele to hattrick. Først i kvartfinalen og siden i semifinalen. England med Brewster oppe foran, endte med at vinde turneringer og hvem andre end Brewster blev topscorer. Nu er han så i fokus igen. Denne gang er det dog ikke for spillet på banen.

UEFA skulle angiveligt havde anklaget Spartak Moskva-spilleren Leonid Mironov for racisme mod Liverpools angriber Rhian Brewster. Ulovlighederne skulle have fundet sted i onsdagens Champions League Youth-opgør mellem netop Liverpool og Spartak Moskva. En kamp der endte 2-0 til førstnævnte. Det engelske medie The Telegraph bekræfter, at anklagen er rigtig, og at der i næste uge, vil blive igangsat en undersøgelse og indledt en sag.

UEFA skriver: “Sagen kommer til at blive behandlet af instituttet UEFA kontrol, etik og disiplinær-sager. Dagen, hvor høringen finder sted, bliver snart annonceret.”

I kampens hede blev Brewster nødt til at blive holdt tilbage af holdkammerater og træner Steven Gerrard. Ellers havde Brewster formentlig gået berserk på den russiske forsvarsspiller. Det er anden gang, at Spartak er blevet anklaget for racisme. Sidste gang i september sidste år, hvor de blev fundet skyldige. Straffen var en bøde, at de skulle indlede en anti-racisme-kampagne og at de i en periode fik lukket sektioner af deres akademi.

Hvad straffen bliver, hvis Mironov bliver kendt skyldig er uvis, men repræsentanter for anti-racisme-organisationen ‘Kick It Out’ fortæller følgende: “Skulle Spartak Moskva blive kendt skyldige, skal de modtage en lang hårdere straf. For vi skal vise, at vi er seriøse i kampen mod racisme i fodbold.”

“Det er en enorm bekymrende sag og det er ikke første gang russerne er i søgefeltet for brud på loven om racisme. Ikke godt forud for VM-slutrunden i sommeren 2018 på russisk jord. “