Den 25-årige kroatiske målmand Matej Delac har udtalt, at han er på udkig efter en ny klub, der vil skrive under med ham. De sidste syv år har han ikke kunnet spille for Chelsea, grundet en arbejdstilladelse, der ikke var i orden. Han har derfor aldrig fået en egentlig kamp for The Blues – og nu vil han væk fra klubben efter at være den spiller i truppen, der lige nu har været længst tid i klubben. 

Af David Paris 

I de sidste syv år har den kroatiske målmand Matej Delac ikke kunnet spille kampe for Chelsea på grund af en arbejdstilladelse, der ikke var som den skulle være. Den 25-årige professionelle fodboldspiller vil nu søge nye græsgange og håber på en stor og god klub. Han har i, i et interview indrømmet, at han lige nu kigger efter nye græsgange og håber på, i det nærmeste transfervindue, i januar måned, at komme væk fra Stamford Bridge og London-klubben. En beslutning man måske godt kan forstå, eftersom han har været i klubben i syv år i træk uden at spille en eneste kamp.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Men kontrakten, der blev underskrevet i 2010, er han i skrivende stund, den spiller i Chelsea førsteholdstrup, der har været i klubben i længst tid – og de fleste fodboldelskere har aldrig hørt om ham.

Delac kom altså til klubben som 18-årig og har tilbragt det meste af sin tid, udlånt til at andre klubber. Han har aldrig været udlånt til en Premier League-klub, i stedet har klubber i hjemlandet, hvor han jo ikke behøver en arbejdstilladelse, været vilde med ham. Senest spillede han Mouscron i hjemlandet i sidste sæson og fik 28 kampe for førsteholdet.

Han udtaler selv følgende: “Mange mennesker spørger om jeg ikke fortrød af skrive kontrakt med Chelsea, da jeg var ung. Og om jeg ikke i stedet skulle have skiftet til en lidt mindre klub. Det gør jeg ikke, men nu er det på tide at komme videre. “