Den egoistiske opførsel som vi har set på det seneste fra verdens dyreste fodboldspiller er ikke gået ubemærket hen verden over. Han har allerede selv været indblandet i kontroverser med sine holdkammerater. 

AF KRISTIAN PARIS

PSG fører godt nok Ligue 1 og er frygtindgydende i Champions League, hvor de let har slået Bayern München, Anderlect og Celtic. Men bag de lukkede døre i klubben ulmer et opgør med verdens dyreste fodboldspiller.

Neymar kom til Parc de Princes i sommers, da klubben valgte af udløse brasilianerens frikøbsklausul på 1,6 milliarder kroner i Barcelona. På den måde blev han verdens dyreste fodboldspiller.

Siden da er der på den ene side kommet gode sportsmæssige resultater ud af skiftet, men brasilianeren har på sine kun tre måneder i Paris formået at skabe en vis splid mellem diverse holdkammerater.
Specielt er spændingerne i omklædningsrummet kommet til udtryk, når der skal skydes dødbolde og straffespark på banen. Her har der været stor rift om bolden mellem i sær Neymar og Cavani, men også Dani Alves har været involveret.

 

Den tidligere PSG direktør Leonardo  har beskrevet den 25-årige spiller som ‘ karismatisk og fræk’ i et interview med den franske avis Le Journal Du Dimanche, hvori han også sender en advarsel til både angriberen og hans klub.

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

-Han kan aldrig føle sig større end den institution han er en del af. Aldrig nogensinde, hvis han er den bedste i verden. PSG som klub er vigtigere end Neymar – det er det mest væsentlige i denne debat. Ellers kommer vi heller ikke til at se den bedste Neymar.

– Problemet er, at Neymar blev lovet, inden han ankom, at han ville få næsten guddommelig status. Og kun en gang er dette blev manifesteret på banen – og det da gjorde det blev hele verden opmærksom på den sprængfarlige situation i Paris.