BRONDBY, DENMARK - AUGUST 28: Stale Solbakken, head coach of FC Copenhagen gestures during the Danish Alka Superliga match between Brondby IF and FC Copenhagen at Brondby Stadion on August 28, 2016 in Brondby, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

BRONDBY, DENMARK – AUGUST 28: Stale Solbakken, head coach of FC Copenhagen gestures during the Danish Alka Superliga match between Brondby IF and FC Copenhagen at Brondby Stadion on August 28, 2016 in Brondby, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Ståle Solbakken oplever i øjeblikket stor succes med FC København. Han vandt i sidste sæson det danske mesterskab og har i denne sæson kvalificeret sig til gruppespillet i Champions League med klubben. Ifølge ham selv bør han derfor være i spil som norsk landstræner.

Når Norge skal finde sig en ny landstræner, mener Ståle Solbakken, at han er en naturlig kandidat for det norske fodboldforbund.

– Jeg tænker, at den dag det norske fodboldforbund skal ansætte ny landstræner, så ville det være mærkeligt, hvis jeg ikke er kandidat, da jeg har været det tidligere. Desuden har jeg fået mere erfaring siden, både negativt og positivt, siger Solbakken til norske VG.

Udover jobbet, der er attraktivt i forvejen, vil Solbakken også gerne snart bo sammen med familien, som bor i Norge, og det skal der snart findes en løsning på.

– Som det er nu, er det vigtigste for mig, at dette bliver den sidste vinter, hvor vi bor hver for sig. Det skal løses på en eller anden måde.

Ståle Solbakken er desuden ikke afvisende over for jobbet, da det er vigtigt for ham, at han og familien samles igen, hvilket vil blive meget lettere, hvis han er norsk landstræner, end hvis han står i spidsen for FC København.

– Jeg er ikke helt forberedt på at tage den diskussion. Det ville være frygtelig arrogant af mig (at være afvisende, red.), især når vi står i en familie-situation, hvor vi skal samles igen. Det skal vi finde en løsning på i løbet af vinteren, siger han til VG.

Ståle Solbakken havde muligheden for at blive norsk landstræner i 2012, men han takkede nej og tog i stedet jobbet som træner for FC Köln.