De rigtige store spillere bliver altid målt på deres målscoringsevner, og hvor mange mål de er involveret i. Men målscorerne er ikke altid de vigtigste, for hvem er det der i virkeligheden skaber chancerne?

Det er de andre offensive spillere. 

AF KRISTAN PARIS 

Her til morgen afslører en statistik udarbejdet af squaka.com, at den mest assisterende spiller i Europas fem største ligaer, faktisk er en ukendt spiller for de fleste. Det er hverken Neymar, Eriksen, Mata, eller nogen anden superstjerne.

Nej, han er svensker (ikke Zlatan, haha), han spiller i Tyskland, og så har han gang i en fantastisk sæson.

Prisen som Europas assist konge går til: … Emil Forsberg…

Whuat?! Hvem er det?

Svensker i topform

Hvis ikke du følger Bundesligaen hver uge, har du nok ikke hørt om den 25-årige svensker, der til daglig spiller for den tyske klub RB Leipzig, der i den grad har overrasket i denne sæson.

Klubben rykkede i sommers op fra 2. Bundesligaen, og klubber ligget i øjeblikket nummer to (!!) i Tysklands bedste række – 10 point efter Bayern, der ser ud til at være stukket af – og fire point foran tredje pladsen fra Hoffenheim (også overraskende !!).

Ovenfor ses de spillere, der i denne sæson, der har lavet flest assist i ligaen. Forsberg er foran stjerner som Neymar, Christian Eriksen og Suarez…

Desuden er Swansea islandske kriger Gylfi Sigurdsson overraskende nok nummer to med to færre assist – 11. Desuden har han scoret yderligere 8 mål i sammenalgt 31 PL- kampe.

Nå, tilbage til Forsberg. Den svenske kantspiller skrev kontrakt med Leipzig i 2015 for kun 30 millioner kroner fra svenske Malmö FC.

Forsberg og Leipzig vil kæmpe videre i ligaen, når mandskabet tager i mod Bayer Leverkusen senere i dag.