Atletico er derudover blevet en af de bedste og mest stabile klubber i Europa igennem de sidste par år. Især ved Simeone ved roret, der har bygget klubben op fra bunden, med egne talenter prydret med udenlandske superstjerner.

Derfor lykkedes det Simeone og co. at vinde La Liga titlen i 2014, da de brød Real Madrid og Barcelonas dominans op i gennem 00’erne og 10’erne.

MADRID, SPAIN – AUGUST 21: Head coach Diego Pablo Simeone of Atletico de Madrid gives instructions during the La Liga match between Club Atletico de Madrid and Deportivo Alaves at Vicente Calderon stadium on August 21, 2016 in Madrid, Spain. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

I samme sæson lykkedes det ham også at føre klubben til en CL-finale i 2014 og ligeledes  i 2016 .Begge blev dog tabt.

Gennem en begivenhedsrig og huskeværdig periode for klubben, der er bygget op på en god, solid defensiv, krydret med en fantastisk arbedjsindsats oppe foran.

Det har fortsat i denne sæson, hvor det er lykkedes klubben at holde hele 15 clean sheets i deres seneste 17 Champions League kampe på hjemmebane – en meget imponerende præstation.

Målmand Jan Oblak har bestemt været en nøglefigur for klubben, og er en af årsager til klubbens succes. Han har faktisk holdt hele 8 clean sheets i de sidste 10 CL kampe på hjemmebane. Meget imponerende for den unge Slovenier.