Data fra anerkendt fodboldmedie afslører, at en af Uniteds midtbanespillere er en af de helt spillere i hans vægtklasse: den defensive, tilbageholdende midtbanespiller, der fodrer de forreste kæder med klasse pasninger… 

AF KRISTIAN PARIS 

Michael Carrick blev godt nok hvilet i søndagens opgør mellem Man Utd og Sunderland, hvor sidstnævnte blev overvundet komfortabelt med 0-3 på deres egen hjemmebane, Stadium of Light.

Carrick er været en nøglefigur for United og Mourinho i denne sæson, på trods af, at han til en begyndelse egentlig blev fravalgt af Mourinho. Det ændrede sig sidst i oktober sidste år, og siden da har den 35-årige englænder været en fast del af klubbens startende 11.

Han vil formentlig allerede være at finde i kamp igen, når United tager i mod Anderlecht i Europa League.

Rygterne går lige nu på, at der står en ny, etårig kontraktforlængelse klar til midtbanespilleren, når sæsonen går på hæld. Faktisk har den aldrende englænder allerede fået en testimonal kamp planlagt til sommer. Ligesom tidligere som Rooney, Ferdinand og Vidic også har fået.

Ja, Carrick er ikke blot en vigtig spiller for United. Han er faktisk en af de bedste på hans position i Europa.

Carrick er et klassis eksempel på en ‘deep lying-midfielder’, der spiller lidt længere tilbage og fodre de forreste med giftige afleveringer. Af andre typer kan der nævnes Andrea Pirlo og Vidal.

Som statistikken ovenfor afslører, er Carrick en af de spillere, der på trods af positionen, spiller flest afleveringer frem. Han er ligeledes den spiller, der taber færrest bolde.

Modsat er han den næstdårligste af de spillere på listen, til at drible. Han dribler således kun ca 0,3 gange i en kamp. På det punkt er den italienske midtbanetroldmand Marco Veratti den bedste, og han dribler i gennemsnit 2,1 pr. kamp.