Chelseas nye forsvarsspiller David Luiz, hentet i Paris Saint-Germain, er noget overraskende, ifølge en statistik, lavet ud fra kampen mod Liverpool fredag aften, Chelseas bedste spiller. Og det siger vel en del? 

Af David Paris 

I fredagens aftenkamp mellem Liverpool og Chelsea på Anfield Road, manglede London-holdet en del forsvarsmæssigt og flere i backkæden sov i flere situationer. Egentlig plejer Chelsea-manager Antonio Conte at være kendt godt organiseret forsvarsspil, nærmest en militæragtig disciplin og sidst men ikke mindst; en konsekventhed i f.eks. hvornår bolden skal losses væk.

Dette var dog overhovedet ikke tilfældet i Chelsea-forsvaret i går aftes og noget af forklaringen kan måske komme i kraft af den manglende anfører og Chelsea-legende John Terry.

Begge mål kan siges at være skyldet decideret personlige fejl. Først følger nyindkøbet fra Leicester City, N’Golo Kante, ikke med sin mand, der så kan stå helt umarkeret og score, mens ingen i Contes bagerste kæde og skubber op og presser Jordan Henderson, da han banker bolden ind på fornemmeste vis.

Det nye får i flokken, David Luiz, spillede sin første kamp fra start, idet Terry som sagt ikke var med. Nogen vil måske klantre den brasilianske forsvarsspiller, der kom til England i dette transfervindue fra den franske hovedstadsklub, Paris Saint-Germain eller blot PSG. Ifølge statistikken herunder er kritikken dog ikke berettiget. 29-årige Luiz var nemlig Chelseas bedste spiller i 5 ud af 6 hovedområder, hvilket er enormt imponerende for en forsvarsspiller.

luiz