De fleste har vel en idé om, at titlen som værende Europas mest kliniske målscorer i øjeblikket tilhører Cristiano Ronaldo, Messi eller Suárez, ikke?

Af Frederik Andersen

Ifølge statistikken forholder det sig dog ikke sådan. Overraskende nok tilfalder æren ingen af dem. Og ej heller målmaskiner som for eksempel Zlatan Ibrahimovic, Pierre-Emerick Aubameyang eller Lewandowski.

For at finde indehaveren af titlen som værende Europas mest kliniske målscorer i øjeblikket må man rette blikket mod den engelske Premier League. Nærmere betegnet Manchester City.

Her findes nemlig den mest kliniske angriber i Europa i øjeblikket.

Agüero er ikke den skarpeste i byen

(Foto af Matthew Ashton/Getty Images)

(Foto af Matthew Ashton/Getty Images)

På nuværende tidspunkt tænker de fleste garanteret på City’s Sergio Agüero, som med sine 23 Premier League kasser er klubbens topscorer – Men det er ikke ham.

Rent faktisk er det City’s kun 19-årige angriber Kelechi Iheanacho, som render med titlen.

(Foto af Matthew Ashton/Getty Images)

(Foto af Matthew Ashton/Getty Images)

Ingen ringere. Europas mest kliniske angriber er en ung nigerianer, som kun er startet inde i ligaen fire gange i sæsonen.

I indeværende sæson er det blevet til i alt 11 kasser for Iheanacho. Startende tilbage i september med kampens eneste scoring mod Crystal Palace, hvilket sikrede City en 1-0 sejr.

Sidenhen er det blevet til mål mod blandt andet Swansea, Norwich, Tottenham og Stoke.

Tilsammen har Iheanacho’s scoringer resulteret i en ret så imponerende scoringsratio. Ét mål hvert 81.3 minut. Den bedste scoringsratio i hele Europa.

Iheanacho’s nærmeste forfølgere

På andenpladsen er Barcelona’s Suárez med en scoringsratio på 83.8, mens Cristiano Ronaldo på tredjepladsen får nettet til at blafre engang hvert 84.2 minut.

Messi på den anden side scorer kun hvert 96 minut.

Mon Iheanacho’s form varer ved?

Den kritiske læser vil helt sikkert pointerer, at Iheanacho har spillet et betydeligt mindre antal kampe end de andre. Man bør dog ikke se bort fra det faktum, at han har ramt inden for rammen med 58.3% af sine forsøg samt scoret på 41.7%.

Derudover er Iheanacho’s indtil videre fem Premier League scoringer resultatet af kun syv forsøg inden for rammen. Det må man da sige er klinisk.

Hvorvidt Iheanacho kan opretholde sin formkurve må tiden dog vise.