Politiken bringer i dag en artikel, der beskriver hvor meget Manchester City ligner mestre på baggrund af weekendens derbysejr 2-1 over rivalerne fra Manchester United, der må sig selv sakke bagefter i tabellen. 

af kristian paris

Og Pep Guardiolas mandskab ligner da også et hold, der er fast besluttet på at tage det engelske mesterskab med hjem i år. Spanieren skuffede i sidste sæson ved ikke at vinde det eftertragtede trofæ, så derfor er han også ekstra opsat i år.

I følge statistikkerne fra weekenden er der dog en spiller som Guardiola ikke skal pille ud, hvis klubben fortsat vil være på titelkurs.
City fører i øjeblikket den bedste engelske række med 11 point ned til rækkens nummer to, som netop er United. Dernæst følger sidste års mestre fra London, Chelsea, der er hele 14 point efter City.

Det drejer sig om weekendens målscorer Nicolas Otamendi, der åbenbart er meget værdifuld for Guardiola i denne sæson.

Den argentinske midtstopper formåede at lave endnu en kasse i weekenden, hvilket sikrede de blå fra Manchester sejren.
Et andet mål af David Silva, der blev fulgt op af et mål af Marcus Rashford gjorde kampen til fuldendt. I fremtiden vil spillere som Nicolas Otamendi på billedet få sværere ved at komme til Premier League for at spille fodbold. Foto: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Den 29-årige sydamerikaner har i denne sæson været en af nøglespillerne for Guardiola  – det på trods af, at han er blevet udsat for en del kritik i tidligere sæsoner.

Otamendi har allerede lavet fem mål i 15 kampe – ganske imponerende for en midtstopper.
Om det er Guardiola, der har fået ham i målform vides ikke, men målform det er han i hvert fald i.
I sine første 97 kampe for klubben formåede han kun at lave 2 mål. Nu har han på blot 15 kampe lavet over syv gange så mange – yderst imponerende.
Så mon ikke Guardiola beholder den målfarlige stopper på holdkortet lidt endnu.