Leicester har godt nok haft problemer uden Kante i første halvdel af sidste sæson. Hans utrættelige arbejdsindsats kom til Chelsea og det skabte problemer for de daværende engelske mestre. Det problem ser nu ud til at være løst. 

AF KRISTIAN PARIS

For mere end det år siden blev Kante solgt og hurtigt erstattet af en anden dynamisk midtbanespiller – denne gang med navnet Wilfred Ndidi.

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Han kom til klubben for omkring 170 millioner kroner fra Genk, og han gjorde hurtigt en forskel i Leicester. Det var tydeligt  at se, at Leicester havde fundet deres afløser for Kante på midtbanen.

Nu viser statistikker, at den unge Ndidi er meget lig den lidt mere erfarne Kante. Efter fem kampe inde i sæsonen fører midtbanespillere Premier League listen over mest tacklende spillere. Han har lavet hele 20 i alt, og er foran spillere som Aaron Mooy på 19 og Kante på 18.

Den næste Leicester City spiller på listen er Matty James, Wes Morgan & Danny Simpson, der alle har lavet syv tacklinger i fem kampe. 

Derudover har Ndidi foretaget 198 pasninger, hvilket placerer ham som nummer to på listen – lige efter Harry Maguire på 202- ligeledes er han nummer to på klubbens egen liste over spillere med flest berøringer (284). Kun Mahrez er her foran ham med hele 314 berøringer.

Disse statistikker viser blot, at Ndidi er meget central for Leicester, og at alt gå igennem ham som spiller. Til de tydelige paralleller mellem ham og Kante har han tidligere udtalt, at han kun se ham selv som ham selv. Det skriver the Guardian.

 – Når folk siger, at jeg spiller som Kante, eller er jeg bedre end mig, lytter jeg ikke til dem. Det eneste jeg vil er at spille fodbold og blive ved med at forbedre mig, fortæller nigerianeren til den britiske avis.

Manager for Leicester, Craig Shakespear har udtalt følgende om det blot 20-årige talent:

– Han kommer altid 15-20 minutter før han rigtig skal møde. Han sidder der alene og er klar. Han har en meget inspirerende mentalitet.