En noget bizar sammenligning er kommer til syne, eftersom fodbold siden Squawka har undersøgt og opgjort statistikker over udvalgte hold og spillere i udvalgte lande og ligaer. 

AF KRISTIAN PARIS 

Manchester Citys centerforsvarer John Stones er formentlig en af de meste kritiserede spillere i engelske Premier League. Modsat er der faktisk aspekter af forsvarerens spil, der er på  niveau med én af verdens bedste fodboldspillere.

Stones blev en af de dyreste engelske forsvarsspillere i England sidste sommer, da han skiftede Goodison Park ud med Etihad Stadium. Transferen lød på knap 500 millioner for den 22-årige engelske landsholdspiller, der blev købt af en noget større klub, Manchester City.

 

(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Den spiller som unge Stones bliver sammenlignet med er ikke Hr. hvem som helst.

Navnet er nemlig Cristiano Ronaldo, der i 2016 vandt prisen for verdens bedste fodbolspiller Ballon d’Or 2016. Stones har i denne sæson lavet hele 17 såkaldte ‘take-ons’.

Take-ons er driblinger forsøgt uden om en modstander, og det antal (17) er det samme som det antal verdens bedste fodboldspiller Ronaldo løber rundt med. Ret imponerende…. Ja…

Statistikkerne betyder dog ikke, at englænderen altid er garant for at stoppede verdens bedste fodboldspiller. Men ret imponerende er det alligevel…

Derudover har han kun lavet fire defensive fejl i 23 Premier League kampe (!), hvilket bevidner hans kvaliteter, selvom de måske ikke altid kan ses.

Ja, Stones har endnu ikke slået helt til endnu i den blå del af Manchester-delen. Faktisk var der tvivl om hans evner med bolden, og det var derfor usikkert om Guardiola ville bruge nyindkøbet, eftersom hans boldevner eftersigende ikke levede op til spanierens standard.

City og Stones’ næste kamp er søndag 2. April mod rivalerne Arsenal, hvor de to klubber mødes i et opgør, der kan blive altafgørende for de to klubbers slutplacering og Premier League.