Af David Paris 

Arsenal-træner Arsene Wenger har til den engelske avis The Telegraph forsvaret sin tyske stjernespiller Mesut Özil og forsøgt at forklare, at selv de bedste Arsenal-spiller har dårlige dage en i imellem. Han fortæller, at alle andre store Arsenal-legender heller ikke var fejlfrie og at de også havde svagheder og dårlige kampe fra tider til anden.

Den tyske offensivspiller brugte tidligere på ugen de sociale medier til at appellere til tidligere Arsenal-legender, f.eks. Ian Wright, Lee Dixon go Thierry Henry. Opfordringen var, at de skulle være med til at promovere og tale godt om klubben om holdet; i stedet for at kritisere.

Den tidligere Real Madrid-spiller har skrevet opfordringen i kølvandet på London-klubbens dårlige start på dette års Premier League, senest med et 4-0-nederlag til Liverpool.

Wenger forklarer følgende til førnævnte avis: “Jeg har altid problemer med at forstå, hvad en legende er, og hvad en legende ikke er. Jeg har haft alle spillerne her, men de havde alle deres svagheder. Bare rolig, haha. De havde deres svage spil og deres svage adfærd også. Ingen var og er perfekt.

“Vi er nødt til at tage afstand derfra, fokusere på vores præstationer og ikke trækkes i nogen animositet. Vi er alle taknemmelige for, hvad de har gjort for klubben, men hvad der er vigtigt, er altid spillerne på banen lige nu, der kan forsvare stoltheden hos klubben og de skal præstere – ikke legenderne.”

Samtidig opfordrer den franske manager fansene til at støtte holdet i disse dårlige tider og lover, at det nok skal vende: “Jeg kan heller ikke forstå, hvad en krise er. At tabe én kamp? Vi er i en krise i så fald. For mig er hvert nederlag en krise, ja.”