I går blev den kroatiske højre back Domagoj Vida den helt store helt. Kroaten var nemlig manden, der sørgede for score målet til 2-1 mod Rusland i VM-kvartfinalen og senere scorede han også på et straffespark i straffesparkskonkurrencen. Og nu er der så forholdsvis sandsynlighed for at han ikke kommer til at spille semifinalen mod England onsdag aften. Det skriver det engelske medie Goal.com.

Besiktes spilleren Vida scorede i den forlængede spilletid til 2-1 mod Rusland og så troede hele stadion, at værtsnationen Rusland var ude af sommerens VM-slutrunde. Tilskuerne måtte dog vente lidt med skuffelsen. Rusland scorede nemlig kort før tid i den forlængede spilletid og så måtte kampen afgøres på straffespark. Anden for de to mandskabers vedkommende.

Rusland havde tidligere slået Spanien ud på samme måde – det samme var tilfældet med Kroation, der i tirsdags slog os ud. Danmark. Der scorede Vida også. Men han var ikke i chance for karantæne. Det er han nu og årsagen er det han skrev på sociale medier efter videre avancement i turneringen lørdag aften.

Politisk hilsen

Et billede taget af Vida og den tidligere kroatiske landsholdsspiller Ognjen Vukojevic, som Vida spillede sammen med i Dynamo Kiev, efterfulgt af teksten:

“Glory til Ukraine”. Dette betyder ‘sejr til Ukraine’ og er en reference til den ukrainiske anti-russiske bevægelse, der også ofte bruger sætningen. Blandt andet i forbindelse med Ruslands besætning af Krim-halvøen.

Som kommentar skrev Ognjen Vukojevic følgende: “Dette er en sejr for Ukraine og Dynamo. ”

FIFA har tidligere udtalt, at politiske slogans i alle former i forbindelse med fodbold ikke har godkendt og derfor kan det altså give karantæne. Det samme var tilfældet med Schweiz’ Xherdan Shaqiri, der fik en advarsel for lave et håndsymbol formet som en ørn – et symbol og reference til Albanien og nationens kamp mod Serbien.

Flere medier skriver dog, at Vida formentlig ikke får en karantæne, men kun blive bannet ligesom Shaqiri.