Der er lagt op til den helt store udrensning i Odense Boldklub til sommer. Fredag valgte klubben på sin hjemmeside, at meddele afgangen for foreløbigt seks spillere. Yderligere tre mand kan dog være at finde i en anden klub, når næste sæson begynder.

Foto: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Fyns eneste Superliga-klub sluttede sæsonen noget skuffende af, og tabte sammenlagt med cifrene 4-6 til AGF i de indledende playoff-runder om Europa-kvalifikation. Det betyder, at fynboerne må tage til takke med en 10. plads.

Fredag valgte klubben at sige farvel til hele seks spillere, hvis fremtid har været uvis. OB lader dog kontrakterne løbe ud hos Nana Welbeck, Mathias Thrane, Jacob Buus, Rasmus Jönsson, Jóan Simun Edmundsson og Joao Pereira. De seks spillere skal dermed se sig om efter en ny arbejdsgiver i sommerferien.

Der er dog flere spillere, som kan forlade OB i løbet af sommerferien. Den lånte Mohamed Fellahs fremtid er endnu uvis. Derudover vender Yao Dieudonné tilbage fra et mislykket lejeophold hos Vendsyssel FF.

Det må også formodes, at den sidste skanse i de bageste geledder, norske Sten Grytebust, forlader klubben. Nordmanden har tiltrukket sig stor interesse fra andre klubber i Superligaen, hovedsageligt fra Brøndby IF, der som bekendt mister Frederik Rønnow til tyske Eintracht Frankfurt.

OB havde forventet, at Jóan Simun Edmundsson ville forlade OB i løbet af vinterens transfervindue. Det skete dog som bekendt ikke. I stedet skifter færingen til Arminia Bielefeld i 2. Bundesliga. Sportsdirektør, Jesper Hansen, udtaler følgende om afgangen.

– Da vi hentede Jóan i Vejle, var det med forventningen om, at vi kunne hjælpe ham med at indfri endnu mere af hans talent. Han har været en rigtig spændende og meget kreativ spiller i vores trup, og han har bidraget med både vigtige mål og assists. Det er ingen hemmelighed, at dette forår har været ret specielt for Joan, fordi det ikke lykkedes for ham at komme videre i vinterens transfervindue, og fordi vi samtidig havde disponeret truppen efter, at han ikke ville være her. Derfor er det ikke blevet til så meget spilletid de seneste måneder, men det ændrer ikke på, at vi ønsker ham alt det bedste, og at vi håber hans kommende tid i Tyskland bliver succesrig.