Hvad er der sket med de engelske dommere. Det er netop blevet offentliggjort, at England ikke kommer til være repræsenteret af dommere ved sommerens kommende VM-slutrunde i Rusland. Det skriver det engelske medie Goal.com. Det første gang, at det er sket i hele 80 år. Og det er en katastrofe for engelske fodbold og dommergerningerne.

FIFA er dem, der står for udvælgelsen af dommerne og for to år siden offentliggjorde de den første liste. Her var vores alle sammens Premier League-dommer Mark Clattenburg på listen, men hverken England, Skotland, Wales eller Nordirdland havde mænd på listen. Og nu viser det sig så også, at Clattenburg ikke kommer til at dømme til sommer.

 (Photo by Christof Koepsel/Getty Images for Laureus)

Han dømte EM-finalen i 2016 mellem Portugal og Frankrig, men efterfølgende valgte han at forlade sit job som Premier League-dommer for at blive leder for dommerforbundet og dommerne i Saudi Arabien. Den beslutning betyder, at han heller ikke kan dømme international fodbold. FA, det engelske fodboldforbund har prøvet at finde en erstatning for ham, men uden held – dem de fandt blev ikke godkendt af FIFA til at dømme VM.

Udover dommerne på banen, har England heller ikke nogen af de såkaldte elektroniske dommere – dvs dem, der skal stå for VAR-dommeren, den såkaldte video-dommer.

Det er første gang i 80 år, at England og resten af Storbritannien ikke har en dommer med til en slutrunde. Siden 2. Verdenskrig har dette nemlig været tilfældet. I 2010 dømte Howard Webb finalen, ligesom han også dømte kampe under VM-slutrunden fire år senere i Brasilien.

Men hvad er så årsagen til at de engelske dommere ikke formår at blive udtaget til sådan en slutrunde længere? Flere medier har i denne, og i sidste sæson, udsat mange dommere for kritik i Premier League. De har flere gange, og måske oftere end før overset store frispark og kendelser, som burde give gult eller rødt kort. Det er som om, at niveau er dalet og de laver mange flere fejl. Det siger Arsenal-træner Arsene Wenger i hvert fald.