Penge er alfa og omega i moderne fodbold. Uden dem er du fortabt: du kan ikke forstærke truppen, ansatte nyt personale eller noget som helst. MEn klubberne klarer sig alligevel… Læs om dem her. 

AF KRISTIAN PARIS

5. Queens Park Rangers

Queens Park Rangers v Barnsley - Sky Bet Championship

Gæld: 2, 04 milliarder

QPRs tid i topfodbold vil blive husket som en periode med store transfer, der åbenbart ikke kunne holde dem væk fra the Championship efter to år i den bedste engelske række.
De er den eneste klub, der ikke spiller i den bedste række på denne liste.

4. Valencia

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-VALENCIA

Gæld : 2,08millarder

Valencia pengeproblemer har tvunget den, historiske set, succesfulde La Liga klub, til en klub, der synes en smule desperat for at holde den sænkende skude over vande. Det forklarer sindssyg transfers som Shkodran Mustafi, Nicolas Otamendi og Andre Gomes, som klubben på ingen måder har råd til.

3. Inter Milan

FC Internazionale v Udinese Calcio - Serie A

Gæld: 2,2 millarder

Ligesom naboerne fra AC Milan, som de deler stadion med – det berømte San Siro – er Inter Milan også i irriterende store pengeproblemer. Men… de nye ejer mener, at de vil bruge langt flere penge end de tjener, eftersom de sigter efter at blive en storklub – ligesom i gamle dage.

2. Benfica

FBL-POR-LIGA-SPORTING-BENFICA

Gæld: 2,4 milliarder

Den nuværende Premeira Liga mestre, Benfica, er ikke helt så gode til at holde styr på finanser, som de er til at spille fodbold. Klubben har den andenstørste gæld på hele kontinentet.

1. Manchester United

Ajax v Manchester United - UEFA Europa League Final

Gæld: 3,9 milliarder

På den noget kedelige førsteplads, men noget af en føring, finder vi Manchester United med noget nær 4 milliarder i gæld. En gæld, der stødt er steget siden Glazer familien tog over i 2005.
Men alligevel er klubben år efter år med i topkampen i den bedste engelske række, og klubbes brand og værdi er en af de aller største i hele verden. Ganske imponerende…