Af David Paris 

Når du tænker på verdensklasse-angribere, så tænker du på angribere, der scorer mål i de vigtige kampe. Her vil den skarpe læser pointere, at alle kampe, i f.eks. Premier Leauge er vigtige, men vi mener selvfølgelig, at en verdensklasse-angriber scorer de mål, der afgør en fodboldkamp. Når den står 0-0 mod ærkerivalen i sidste minut, eller når bundholdet er foran med et enkelt mål kort før tid. Så slår verdensklasse-angriberne til. Romelu Lukaku slår til. Eller hvad?

Manchester United besøgte i går Liverpool på Anfield i The Red Devils første kamp i Premier League mod ‘The Big Six’ som tæller netop Liverpool, Chelsea, Manchester City, Arsenal og Tottenham. Den endte 0-0 og United-angriberen Romelu Lukaku var en skygge af sig selv. Gennem hele kampen viste den belgiske angriber ingenting og kampen mod Liverpool må nok kategoriseres som den første fra Lukakus vedkommende, hvor han ikke levede op til sit prisskilt på 630 millioner kroner. Det også den blot anden kamp i hele sæsonen, hvor han ikke scorede minimum ét mål.

Lukaku i kamp for det belgiske landshold (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Så spørgsmålet er, hvor Lukaku er, når det virkelig gælder? De verdenklasse-angribere kan nikke genkendende til, at det forholdvis let at score mål på samlebånd, når modstanderne hedder Crystal Palace og Swansea City. Men ens evner bliver først virkelig sat på prøve, når man møder en forsvarsspiller, der kan matche en på alle parametre.

Ret skal være ret, så havde den tidligere Chelsea- og Everton-spiller heller ikke meget at arbejde med; træner Jose Mourinho havde lagt taktikken og den betød, at United skulle stå lavt og vente på koks hos Liverpool. Taktikken efterlod Lukaku alene oppe foran, hvor han skulle forsøge at holde på bolden i kontrafasen indtil, der kom løb fremad fra kanterne og midtbanen omkring ham. Det er en svær opgave, men mon ikke en verdenklasse-angriber som Lukaku ville kunne løse den?

Som sagt, er svaret altså nej; Lukaku var for første gang i sin United-karriere anonym og spørgsmål er så om han fortsat vil være det i de store kampe, når United ikke er dominerende på bolden? I så fald, skal Mourinho overveje om han stadig vil spille han på banen.