Onsdag aften tog Liverpool FC imod ærkerivalerne fra Everton. Hvis de blå havde gjort sig nogle som helst forhåbninger om at vinde på Anfield for første gang siden 1999, blev de svært skuffede. 4-0 til de røde endte kampen, hvor der især i anden halvleg blev holdt legestue.

Af Helena Melin

Divock Origi jubler efter sin scoring - dengang hans aften endnu så lys ud. Foto: John Powell / Getty Images

Divock Origi jubler efter sin scoring – dengang hans aften endnu så lys ud. Foto: John Powell / Getty Images

Der har været meget debat om for høje billetpriser i England. Senest kom det til udtryk, da mange Liverpool-fans i en hjemmekamp mod Sunderland udvandrede i protest mod, at billetpriserne endnu en gang ville stige ved starten af 2016/2017-sæsonen. Efter udvandringen valgte Liverpools ejere at fastfryse billetpriserne på deres nuværende niveau til stor glæde for fansene. Billetterne er dog stadig dyre: Et sæsonkort til Anfield koster angiveligt omkring 870 pund. Men mon ikke, at sæsonkortholderne til Anfield føler, at de får rigeligt for pengene for tiden?

Frisk start

Det lå vel lidt i kortene, at det skulle ende med en hjemmesejr. Liverpool var ikke blevet slået på Anfield i ordinær tid siden slutningen af januar, og sidste gang, det endte med en blå sejr i derbyet, var både Fernando Torres og Mikel Arteta på banen. Men man skal aldrig tage noget for givet, og det var tydeligt, at både Klopp og Martínez’ tropper var 100 procent fokuserede fra start i det 226. Merseyside derby.

Kampen startede i højt tempo. Begge hold ville spille fodbold, og bolden fløj frem og tilbage mellem felterne. Allerede efter seks minutter kunne det første mål være scoret. Lallana fik en friløber, men Joel Robles fik nappet den. Everton lurede dog på kontra, og efter 11 minutter sparkede Mirallas på mål et stykke udefra, men desværre for ham over målet. Der tegnede sig ret hurtigt et billede af kampen: Liverpool sad på spillet, mens Everton var farlige i omstillingsspillet.

Assistkongen Milner

Efter 22 minutter var det tæt på at gå galt for hjemmeholdet. Lukaku havde bolden omkring det lille målfelt, men Sakho fik tacket ham i allersidste øjeblik. Det var det sidste, man så til Everton. Derefter stod der Liverpool på resten af kampen. Først Lucas med et forsøg, så Lallana, så Firmino. I 43. minut kom forløsningen. Origi fik, omringet af to Everton-spillere, hovedet på et Milner-indlæg, og så stod der 1-0. I første halvlegs døende sekunder dukkede Sakho op i feltet efter endnu et indlæg fra Milner. Dukkede op er måske så meget sagt: Han stod der, og ingen overvejede at dække ham op. Så er det let at heade den ind, og det var lige nøjagtigt det, franskmanden gjorde efter James Milners syvende assist i fire kampe. 2-0 ved pause, og det skulle kun blive værre.

Et ulige match

Anden halvleg startede, som første sluttede: Dramatisk. Efter 49 minutter stemplede Funes Mori ned på Divock Origis ankel – og blev ved med at træde igennem. En tilsyneladende grim ankelskade til belgieren, der blev løftet ud på en båre. Klart rødt til Funes Mori.

Ud med Origi og ind med Daniel Sturridge, der ikke skulle bruge mere end seks minutter, før han kunne banke sit mål nummer 50 ind for Liverpool. En dårlig aflevering fra Stones blev opsnappet af Lucas, der fandt Sturridge i dybden – og så stod der 3-0.

Coutinho gjorde det til 4-0 et kvarter senere efter et skud fra kanten af felten. Det afholdt ikke de røde fra at blive ved med at presse på.

De kørte bolden rundt, 40-50 afleveringer i træk – til stor jubel for hjemmeholdets fans.

Efter 86 minutter hed den 33-3 i skudforsøg. Det blev øget til 37-3, inden dommer Robert Madley kunne fløjte et af de mest ulige Merseyside derbies i nyere tid af.