Det har været dødt løb de seneste mange år, når det kom til, hvem der skulle vinde den prestigefyldte award, Ballon d’Or. Vi skal tilbage til 2007, for at finde en anden vinder af prisen, der ikke hedder Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo. 

Dengang tilbage i 2007 blev prisen uddelt til brasilianske Kaka. Luís Suarez er i denne weekend ude med en kritik af Ballon d’Or-prisen, fordi han mener, at det kun er “brandede” fodboldspillere, som Messi og Ronaldo, der kan vinde prisen.

Barcelona-angriberen er ellers nomineret til prisen i år, sammen med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. For nylig vandt Suarez da også ‘Golden Foot’ på grund af hans 40 mål i sidste sæson.

Luís Suarez – som hjalp Barcelona med at vinde både La Liga og Copa del Rey – mener ifølge ham selv, at han ingen chance har for at vinde Ballon d’Or.

Således udtalte den uruguayanske fodboldstjerne i et interview med Mirror Online:

Ballon d’Or har mere med markedsføring og presse at gøre. Præstationerne inde på banen betyder ufattelig lidt i forhold til.

Jeg har ingen chancer i forhold til at vinde Ballon d’Or, fordi jeg ingen markedsføring har. Min eneste ambition er, at vinde Champions League igen. Det ville være stort.

De nominerede til Ballon d’Or i 2016 er:

Sergio Agüero
Gareth Bale
Karim Benzema
Cristiano Ronaldo
Kevin de Bruyne
Ramiro Funes Mori
Zlatan Ibrahimovic
Andreas Iniesta
Toni Kroos
Robert Lewandowski
Javier Mascherano
Lionel Messi
Thomas Müller
Manuel Neuer
Neymar Jr.
Paul Pogba
Ivan Rakitic
Arjen Robben
James Rodriguez
Alexís Sanchez
Luís Suarez
Yaya Touré
Arturo Vidal