Debatten er uendelig. Hvem er den bedste? Er det Messi eller Ronaldo? Suarez er ikke et sekund i tvivl om, at det er Messi. Alt til trods for, at han ikke ligefrem har haft den bedste sommer. 

Af Frederik Andersen

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Ikke bare de to bedste spillere i det 21. århundrede men de bedste nogensinde. Måske.

De to angribere fra henholdsvis FC Barcelona og Real Madrid  har de sidste otte sæsoner i træk delt Ballon d’Or mellem sig. Ingen anden spiller har været i nærheden af deres rekordslående præstationer.

For eksempel har argentineren som den eneste spiller i historien scoret 40+ mål for sit klub hold SYV sæsoner i træk. Alt imens Ronaldo blev den første spiller nogensinde til at have scoret i samtlige af spillets 90 minutter.

Lige så nemt det er at nyde duoens optrædender på banen, lige så svært er det at sammenligne de to. Når to genier konkurrerer i den samme liga om de samme trofæer, bliver alt  de foretager sig naturligvis målt og vejet minutiøst.

Denne sommer satte Ronaldo sig dog i føresædet. Med Portugal vandt den 31-årige EM 2016, mens Messi led nederlag i Copa America finalen.

Ronaldo er derfor ikke overraskende favorit til at vinde sit fjerde Ballon d’Or trofæ ved næste års ceremoni. Det kræver vel næsten et mirakel, hvis Messi skal have sit sjette i 2016?

(Getty Images)

(Getty Images)

Suarez synes ikke engang, at der er tæt løb

Suarez forsvarer Messi og insisterer på, at hans holdkammerat stadig er den bedste spiller i verden. Ifølge uruguayaneren er der ikke engang tæt løb.

“It is true that Ronaldo won those trophies but for me there is no question that Leo is the best player in the world.”

Sagde sidste års La Liga-topscorer til Goal.

“Whether or not he wins that prize he is the best player by far. He has more of an effect on the game than anyone else.”

“He couldn’t win a title with Argentina but he has won so many titles with Barcelona and I think that he deserves the Ballon d’Or.”

(Foto af David Ramos / Getty Images)

(Foto af David Ramos / Getty Images)

Messi har haft en dårlig sommer

Selvom de fleste nok heller ikke havde regnet med, at Suarez ville udråbe Ronaldo til den bedste af de to, er hans mening om Messi i en klasse for sig.

Måske skyldes det, at den tidligere Liverpool-angriber så, hvor meget hans holdkammerat blev hængt ud som følge af hans brændte straffespark i Copa America-finalen.

Kampen mod Chile i sidste måned var begyndelsen på en dårlig periode i Messis liv. Foruden at han efterfølgende annoncerede sit stop på landsholdet, blev han også idømt 21 måneders betinget fængsel grundet skattesnyd.

Imidlertid beviser de nyligt offentliggjorte billeder af Messi på en yacht i Ibiza, at hans liv ikke lige pludselig er faldet helt sammen.

Han er stadig rig og god til fodbold.