I modsætning til Sergio Ramos, så findes der faktisk fodboldspillere, som kan godt holde sig på afstand af de røde kort.

Du kender det jo nok selv. Modstanderholdet har lige sendt deres plæneklipper på banen med ét eneste formål: At få dig ned med nakken. Det første, han får øje på er dig, som mest af alt bare prøver at passe dig selv. Men det kan du ikke nøjes med. Plæneklipperne kommer nemlig glidende i en herretackling og otte minutter for sent – men dommeren ser det ikke! Du skrider til selvtægt og laver en hævnaktion. Dét ser dommeren så til gengæld – farvel og tak til dig.

Men disse spillere har, trods mange år i fodboldverdenen, formået at holde sig for gode til at blive smidt ud.

FEM SPILLERE SOM ALDRIG HAR FÅET RØDT

Raúl – Real Madrid, Schalke 04, Al-Sadd, New York Cosmos og Spanien

Foto: Getty Images

Raúl spillede fodbold på højeste plan i 27 år. Han har scoret 388 mål i 932 kampe på klubplan. For Spanien er det blevet til 44 mål. Han har kunnet løfte Champions League-trofæet i 1998, 2000 og 2002. Derudover har han også seks spanske mesterskaber på sit CV. Men størst af alt: han har aldrig fået et rødt kort.

Gary Lineker – Leicester, Everton, Barcelona, Tottenham, Nagoya Grampus Eight og England

Foto: Simon Bruty/Allsport/Getty Images

281 mål i 567 kampe er imponerende nok i sig selv. Hvad der også er imponerende er, at han aldrig er blevet præsenteret for et rødt kort. Det er dog ikke det mest imponerende af det hele. Gary Lineker fik nemlig heller ikke et gult kort i løbet af sin karriere.

Andrés Iniesta – FC Barcelona, Vissel Kobe og Spanien

Andres Iniesta FC Barcelona

Foto: Alex Caparros/Getty Images

Trofæskabet glitrer hos Andrés Iniesta. Både med FC Barcelona og det spanske landshold har han oplevet succes i næsten uhørt grad. Med mere end 750 optrædener for klub og landshold er det aldrig blevet til en skinkemad.

Michel Platini – Nancy, Saint-Etienne, Juventus og Frankrig

Foto: Allsport UK /Allsport

Michel Platini vandt Ballon d’Or tre gange i løbet af sin tid som professionel fodboldspiller. Det blev til i alt 655 kampe. Og selvom fodbolden ifølge franskmanden selv var mere voldelig dengang end nu, så blev han aldrig nogensinde præsenteret for et rødt kort.

Damien Duff – Blackburn, Chelsea, Newcastle, Fulham, Melbourne City, Shamrock Rovers og Irland

Foto: Mike Hewitt/Getty Images)

Damien Duff har, som hans karrierehistorik også viser, været i en del klubber. Han har også fået godt med spilletid i dem alle sammen. Således blev det til mere end 700 kampe for både klub og land i en karriere, som løb over 19 år. Med så mange kampe er det altså underligt, ikke at have fået et rødt kort…

LIGE VED OG NÆSTEN

Ryan Giggs og Lionel Messi er tæt på at kunne komme med på denne liste. Førstnævnte modtog dog først en ostemad og siden hen en skinkemad i en kamp mod Norge i 2001, mens argentineren fik direkte rødt for en hævnaktion i en venskabskamp mod Ungarn i sommeren 2005.