AF: EMIL PLOVGAARD

Brighton & Hove Albion er i øjeblikket i gang med at forberede sig til klubbens anden sæson i træk i Premier League. Og under træningskampene, er der især blevet lagt mærke til én spiller, som har taget medierne med storm under træningslejren i Østrig.

Der er tale om den 19-årige svenske angriber, Victor Gyökeres. Angriberen skiftede tilbage i januar til Brighton for en sum på omkring 1 millioner pund fra svenske Brommapojkarna. Hos svenskerne scorede han 20 mål i 59 optrædener.

Den unge angriber har også fået kampe på både U18- og U19-landsholdet hinsidan. Her har han også en fornuftig målnæse. Det er blevet til syv mål i 13 kampe for landets U19-mandskab.

En stjerne i svøb i Premier League…

Den 19-årige svensker har især været imponerende for Brightons U23-trup. Her var Gyökeres en medvirkende faktor til oprykning, med otte mål i 14 kampe.

Den gode form på U23-holdet har ført til, at han blev udtaget til førsteholdets træningslejr i Østrig i sidste uge. Her spillede han en halvleg mod den schweiziske klub St. Gallen. Han var en my fra at score sit første seniormål fra Brighton, og spillede godt sammen med klubbens rekordindkøb, Jürgen Locadia.

Den nye Ibrahimovic?

Gyökeres har indtil videre haft en lyn-karriere. Derfor er han også af de svenske medier blevet udpeget som den nye Ibrahimovic. Og det er noget af en sammenligning, at skulle leve op til.

Så længe, at Gyökeres fortsætter med at imponere fremadrettet i sin karriere, er der en sandsynlighed for, at han i næste sæson kan komme til at spille pokalfodbold for førsteholdet, og måske endda en bænkplads i Premier League.

Den anden mulighed kunne være at leje Gyökeres ud. For eksempel til The Championship. Her kan han få sig noget kamperfaring og spilletid hver eneste uge. Dermed får Brighton også at se, hvordan han gebærder sig i en hårdtspillet og fysisk liga som The Championship.