COPENHAGEN, DENMARK - MARCH 21: Erik Sviatchenko, Celtic FC receives the Danish Alka Superliga Player of the Year Award during the Danish Football Award Show 2016 at Carlsberg Tap1 on March 21, 2016 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

COPENHAGEN, DENMARK – MARCH 21: Erik Sviatchenko, Celtic FC receives the Danish Alka Superliga Player of the Year Award during the Danish Football Award Show 2016 at Carlsberg Tap1 on March 21, 2016 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Efter en flot karriere i FC Midtjylland, hvor Erik Sviatchenko vandt det danske mesterskab og imponerede stort i gruppespillet i Europa League. Så fik han endelig muligheden for at prøve sig af i udlandet i januar 2016, da Celtic kom med et tilbud til ham.

Celtic betalte 13 millioner kroner for Erik Sviatchenko, og han har indtil videre vist sig at være alle pengene værd for den skotske storklub. Den 24-årige dansker er i øjeblikket godt på vej til at sikre sig drømmeskiftet til Premier League, som han drømte om allerede tilbage i sommeren 2015

– Min drøm er at ende i Premier League. Det vil jeg helt vildt gerne, men det kan godt være, at jeg skal tage et mellemskridt først. Der er noget, der hedder urealistiske drømme, og noget, der hedder realistiske drømme. Jeg godt kan godt se mig selv i en Premier League-klub, men det ville også være realistisk at komme til en god fransk klub eller en Bundesligaklub for at starte der og så senere tage skridtet videre. Det kan også være, at det er Championship. Jeg er rimelig åben, fortalte Sviatchenko til BT i 2015.

Mellemskridtet blev Celtic Football Club i Skotland, der bliver fulgt tæt af Premier League-klubberne, og det er derfor en ideel destination for Erik Sviatchenko, hvis han præsterer godt for klubben.

Og det har han indtil videre gjort. Erik Sviatchenko høstede mange roser i foråret, hvor den skotske avis ‘The Scotsman’ kårede ham til Skotlands bedste centrale forsvarsspillere.

– Han har imidlertid vist sig i stand til at læse modstandernes angreb, som om han havde været med på deres taktikmøde. I skotsk fodbold har han ingen ligemænd, skrev avisen om Sviatchenko.

Udover de flotte præstationer har den danske landsholdsspiller også vist sig som den leder, han er og var i FC Midtjylland. Det har gjort, at han fik lov at bære anførerbindet i foråret efter blot 16 kampe for Celtic, da den normale anfører Scott Brown ikke var med i kampen mod St. Johnstone.

– Det var fantastisk og et stort skulderklap at få lov at bære anførerbindet. Det er ikke noget decideret mål for mig at være anfører, men jeg vil gerne være leder på og uden for banen. Det er ikke noget, der sker hver dag for en dansker. Og slet ikke i en stor klub som Celtic, så det er selvfølgelig en meget stor ære, sagde Sviatchenko til bold.dk i maj.

GLASGOW, SCOTLAND - APRIL 17: Erik Sviatchenko of Celtic controls the ball during the Scottish Cup Semi Final between Rangers and Celtic at Hampden Park on April 17, 2016 in Glasgow, Scotland. (Photo by Ian MacNicol/Getty)

GLASGOW, SCOTLAND – APRIL 17: Erik Sviatchenko of Celtic controls the ball during the Scottish Cup Semi Final between Rangers and Celtic at Hampden Park on April 17, 2016 in Glasgow, Scotland. (Photo by Ian MacNicol/Getty)

Erik Sviatchenko blev i opstarten til denne sæson lyskeskadet, og han blev tunget til at sidde ude i tre uger for klubben. Sidst i august var han dog tilbage, og der gik ikke lang tid, før han var tilbage på Celtics hold. Den 27. august spillede han hele Celtics kamp mod Aberdeen, som de vandt med hele 4-1.

– Jeg er virkelig glad for at være ovre min lyskeskade. Den kom på et uheldigt tidspunkt, men jeg er tilbage og helt klar, sagde danskeren efter kampen ifølge klubbens Twitter-profil.

Erik Sviatchenko har taget det vigtige mellemskridt fra FC Midtjylland til Celtic, hvor han er blevet en af klubbens bærende spillere, og han ser ud til at have sat sejlene mod Premier League i den nærmeste fremtid.