Klubber og spillere er konstant opmærksomme på statistikker og lignende i professionel fodbold. Der findes adskillige medier og statistiske websites, der leverer information til alverdens klubber. Nu har Whoscored.com lavet en oversigt over de bedste driblere i spanske La Liga. 

AF KRISTIAN PARIS 

Sæsonen 2016/2017 er har været kendt for, fra Real Madrids synspunkt,  at indholde et stort antal af gode midtbanestjerner. Faktisk har Real Madrid altid haft nogen af verdens bedste midtbanespillere på lønningslisten.

Her er der specielt en spiller, der springer i øjnene. Den kroatiske landsholdsspiller, Mateo Kovacic har leveret verdenssklasse præstationer i denne sæson, på trods af han kun har spillet i 21 af sæsonene 35 kampe. Zinedine Zidane har bestemt fået et hovedbrud med Kovacics præstationer, hvilket faktisk kun har ladet ham spillet 90 minutter i 11 ud af de 21 kampe, hvor han har spillet fra start.

Mateo kovacic

Mateo Kovacic mod Portugal

Takket været en statistik fra Whoscored.com har det vist sig, at den 22-årige kroat faktisk er ligaens bedste dribler, og derfor skulle Zidane måske vælge ham en smule oftere.

Et faktum, der er meget bemærkelsesværdigt, eftersom La Liga indeholder nogen af verdens bedste spillere. Se blot på stjerner som Griezmann, Messi og Ronaldo.

Kovacic, der bestemt er kendt for sine gode pasninger, hans hurtige fødder, gode berøringer og overblik, er bestemt en lovende spiller for hovedstadsklubben. Han nævnes faktisk som en mulig afløser for landsmanden Modric, der de seneste 5-7 sæsoner har domineret den spanske midtbane.

Kovacic kom til den spanske hovedstad i 2015, forrige sommer, efter han havde tilbragt to succesfulde år i spanske Inter. Kroaten tilbragte ungdommen i Dinamo Zagreb og Lask Linz.

Han har desuden også optrådt for samtlige ungdomslandshold – lige fra U14 til U19 og han har desuden 2013 optrådt 35 gange for A-landsholdet og scoret ét mål.