Tak Chelsea. City kan besejres. Endelig. Chelsea leverede noget af en overraskelse, da de lørdag aften slog de forsvarende engelske mestrer Manchester City med hele 2-0. Det var Pep Guardiola og co. første nederlag i Premier League i denne sæson. En sæson hvor mandskabet har set uovervindeligt ud. Men nu er det modsatte bevist og det er Chelsea-træner Sarris skyld. Han taktik var nemlig den rigtige. Og måske burde andre af storklubberne gå i samme retning, når de møder City.

Inden kampen blev Chelsea træner Sarri spurgt om, hans taktik til kampen er den rigtige, og han svarede:

“Jeg har tabt alle kampe jeg har spillet mod Pep Guardiola. Så jeg ved det ikke, haha. Du skal spørge en anden.”

Chelsea-forsvarer David Luiz kaldte mandskabet fra den blå del af City for det bedste hold i Europa lige nu. Men faktisk så var City to point og ét mål dårlige end samme tidspunkt sidste sæson. Og nu har de altså tabt til The Blues. Så tak. Nu ved omverdenen, hvordan man skal gå til City.

Og taktikken er klar. Chelsea accepterede allerede fra kampens start, at City ville være mere på bolden. Og at Guardiolas spillestil med meget boldbesiddelse og tikka-takka-spil på midtbanen ville være til stede i kampen. Og det er jo som sådan fint nok – så længe der ikke skabes store målchancer. Og første halvleg lignede da heller ikke en Chelsea-sejr i fremtiden.

Nøglen

Men når man står lavt, som Chelsea, gjorde og har tre lynhurtige folk oppe foran, så er taktikken klar. Omstillinger og direkte spil fra erobringsfasen. Hazard startede som spydsspids, mens Pedro og Willian indtog kanterne. Og det virkede tydeligvis. 1-0 til halvleg og 2-0 midt i anden halvleg. Og 2.halvleg blev en helt anden kamp. For selvom City nok havde bolden 70/30 i boldbesiddelse, så er det ligemeget, så længe de ikke skaber noget. Og det var den præmis som Chelsea allerede før kampen havde accepteret. Behovet for at vise, at man også kan spille tikka-takka h,ave bolden meget og presse højt for at behage publikum, var slet ikke til stede på samme måde, som man ser andre topholds tilgang til et møde med City. Så måske er det her nøglen.