West Ham United mistede på den sidste dag i transfervinduet deres allerbedste spiller. En spiller, man ikke har glemt, men som man forsøger at glemme.

(Photo by Chris Brunskill Ltd/Getty Images)

Det var måden, han forlod klubben på. Måden han smak med dørene på. Hans arrogance og hans utaknemmelige væsen.

I London bliver han nok aldrig velkommen mere. I hvert fald ikke i den østlige ende af byen.

Der er selvfølgelig tale om Dimitri Payet, der på den sidste dag i januar måneds transfervindue forlod West Ham til fordel for sin tidligere klub, Marseille.

De 25 mio. pund, i danske kroner omregnet til 212 millioner kroner, som West Ham modtog som bytte for Payet, kan nok aldrig lindre den smerte, der indtraf de mange West Ham-fans’ sind.

Tvang et skifte væk – metoden var ikke anerkendelsesværdig

I de sidste uger inden skiftet væk fra West Ham nægtede Payet at spille og træne for klubben i et forsøg på at tvinge et skifte igennem.

Nu åbner Payet op for en sag, der stadig diskuteres i England den dag i dag. Nemlig hvorfor han forlod klubben:

“Jeg havde ikke lyst til at spille for et lavererangeret hold. Vi spillede alt for defensivt til min smag.

Jeg havde kontakt til Rudi Garcia og Olympique Marseille, der havde en noget anderledes spille-filosofi. Jeg havde mistet seks måneder, hvis jeg havde ventet seks måneder. Derfor handlede jeg hurtigt.”

Særligt en kamp fik Payet til at tænke, at han skulle væk hurtigst muligt. Det var kampen hjemme mod Hull i december måned. Godt nok vandt West Ham 1-0, men hjemmeholdet var heldige med, at Hull ramte stolpen fire gange.

“I omklædningsrummet var alle spillerne glade. Men i virkeligheden var kampens spiller stolpen. Jeg kunne ikke udvikle mig i West Ham.”

Og med de kommentarer om sin tidligere klub, kan det tænkes, at forholdet mellem de to parter nu bliver endnu mere anspændt, end det i forvejen var.