En noget bizar historie kom i sommers frem i alverdens medier – mest i de engelske; Lionel Messi kunne overveje at forlade Barcelona denne sommer til fordel for stenrige Manchester City. 

AF KRISTIAN PARIS

De vanvittige rygter kom efter en transfer som ingen heller ikke nogensinde kunne forestille sig ske; Neymar blev købt fri af sin kontrakt med Barcelona af PSG, der måtte betale over 1,5 milliarder kroner for den brasilianske troldmand.

Neymar var angiveligt utilfreds med sin status i Barcelona. Han følte sig i følge flere medier altid nummer to og altid i skyggen af klubbens ubestridte største stjerne, Lionel Messi.

Da fodboldeuropa var kommet sig over chokket kom endnu et rygte frem om den catalonske storklub. Nu var det Messi, der ville væk fra klubben.

 (Photo by David Ramos/Getty Images)

Oppe nordpå rygtede flere aviser, at Manchester City dengang var den eneste klub i Europa, der kunne være interesseret i spilleren, eftersom han ville komme til at koste mere end Neymar.

Det rygte blev dog hurtigt manet til jorden, og lige siden har der i overfladen hersket harmoni i den spanske storklub.

Men nu, efter de politiske optøjer i Catalonien om selvbestemmelse er blevet minimeret, skriver den britiske avis, the Sun, nu om at Manchester City endnu en gang har vist interesse i den argentinske verdensstjerne.

Ikke nok det, så skriver de også, at Messi rent faktisk overvejer at skifte til englænderne, der har hans tidligere manager i spidsen, Pep Guardiola.

Ifølge avisen skulle handlen først ske i sommeren 2018, hvor han vil blive tilbudt en femårig kontrakt til en værdi af 5 millioner om ugen (!!). Derudover indeholder aftalen også et overgangsbeløb til Messi selv på omkring 100 millioner kroner.

Om der er hold i rygterne eller det blot er varm luft vides ikke. I hvert fald vil Barcelonas bestyrelse gøre alt, hvad de kan for at mane rygterne til jorden og holde på den mangevindende Ballon d’Or spiller i så mange år som muligt.