Manchester Citys assisterende manager Mikel Arteta er lige nu i gang med at stige op i rækkerne. Det gør han ved at gå fra at være assistent manager til at være cheftræner. Men altså ikke i Manchester City… 

Nej Arteta er i stedet lige nu favorit til at blive manager i den nyoprykkede Premier League klub Newcastle, der netop har skilt sig af med deres manager. Det drejer sig om Rafa Benitez der ikke har fået sin kontrakt forlænget med klubben. Benitez har været i klubben i tre år og på de år har han formået at etablere sig selv som en af de helt store managers i Europa. Han har også formået at rykke op.

Hans meget overraskende afgang efterlader et meget stort hul at efterlade. Flere medier skriver, at Mikel Arteta, der også har spillet i Everton og Arsenal, er en af dem, der er meget inde og vende for at være manager i klubben.

 

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Arteta startede sin karriere på det prestigefyldte La Masia akademi i Barcelona. Han blev dog hurtigt udlånt til PSG, og det blev hurtigt til ophold i Rangers, Real Sociedad og til sidst Everton og Arsenal. Så blev han assistent i Premier League klubben Manchester City og nu er han altså på vippen til at tage til Newcastle for forfølge sin drøm om at blive cheftræner.

Han har imponeret gevaldigt i sin rolle som assistent manager for City holdet. Her har han arbejdet sammen med Pep Guardiola, der også er spanier, og de to har altså formået at  vinde selveste Premier League med klubben. Flere medier skriver om, at Arteta måske kan blive en kommende manager i hjerteklubben Arsenal og på den måde erstatte Arsene Wenger.