Barcelona er med indkøbet af Coutinho blevet nødt til at sælge nogle af deres egne spillere – i hvert fald rent økonomisk set. 

AF KRISTIAN PARIS

Det har udmøntet sig i at klubben har solgt deres langevarige defensive spiller, Javier Mascherano, der nærmest har opnået legende status i klubben efter næsten et årti i catalonien.

Nu afslører den spanske spiller via spanske ESPN, at det ikke kun er på grund af det økonomiske, at han skifter klub. Der er nemlig en anden grund; at han ikke længere føler sig vigtig for Barcelona, og derfor ikke har lyst til at være i klubben mere.

Argentineren bliver solgt til Østen, der på det seneste er trådt ind på det europæiske scene i stor stil. Der er tale om den kinesiske klub Hebei China Fortune, der har den tidligere Man City manager, Mauricio Pellegrini som førstestyrmand på skuden.

 

(Photo by Paul Gilham/Getty Images)

Som sagt har Mascherano været i klubben i adskillige år – hele otte år er det blevet til i klubben, men under den nye træner, der tog over i sommers, Ernesto Valverde, føler argentineren sig nødsaget til at finde nye udfordringer.

– Tiden er kommet, jeg er nødt til at gøre det her. Det er tiden, der har haft størst indflydelse på mit skifte. Jeg følte at jeg mistede vigtigheden for mit hold, og derfor har jeg valgt at skifte. Jeg har ikke ønsket at putte klubben i en dårlig situation, men det her er min beslutning.

 – Nogle gange bliver man nødt til at acceptere realiteterne . Jeg er ikke mere den spiller jeg en gang var. Det er normalt, naturligt . Jeg trængte til forandring, og derfor har jeg valgt at skifte væk fra klubben, slutter den 33-årige spiller.

Derudover takker han naturligvis for sin tid i Spanien og ønsker klubben alt held fremover. Selv siger han, at han forlader klubben uden at have et øje tørt.