Den engelske Premier Leauge-klub Brighton har offentliggjort, at de har købt den spanske forsvarsspiller Martin Montoya i Valencia. En sppiller, der tidligere har gjort sig i Barcelona og på klubbens berømte akademi La Masia. Det skriver det engelske medie 90min.com.

Kontrakten gælder de næste fire år og derfor kommer Brighton til at få en forstærkning til bagkæden. Sidste sæson sluttede med en plads som nummer 15 i Premier League og det skal Montoya nu forsøge at forbedre sammen med hans nye holdkammerater i England.

Montoya, der også tidligere har repræsenteret det spanske ungdomslandshold, spillede 25 kampe for Valencia i sidste sæson i La Liga og var en af de toneangivende i midterholdets midterforsvar. Og nu skal han altså prøve kræfter med en anden og anderledes liga. Premier League er nemlig kendt som den hårdeste og mest fysiske liga og det kommer Montoya formentlig til at mærke. Han er nemlig skolet i den spanske skole, hvor vægten mere er på de tekniske finesser og spillet på jorden end den er i England.

Træner Chris Hughton for Brighton udtaler følgende om deres nye spiller:

“Montoya er en fantastisk og dedikeret fodboldspiller, som vi har været i stand til at få til klubben. Han passer ind og han kommer til at spille højrenback eller midterforsvarer. Han har godt med erfaring i form af 27 år og så er han en teknisk dygtig back, der har sin forcer i den offensive del af spillet. Så vi kommer til at angribe mere i højre side.”

I løbet af sin tid i den catalanske storklub, Barcelona, spillede han i alt 75 kampe, vandt La Liga tre gane, Copa del Rey to gange og Champions League-trofæet nåede han også at løfte.