Den tidligere Chelsea-stjerne Salomon Kalou har diskuteret forskellene mellem at spille i den bedste engelske række og den bedste tyske, henholdvis Premier League og Bundesligaen. 

AF KRISTIAN PARIS

Salomon Kalou har været en reel starter for Hertha Berlin siden han skiftede til klubben i 2014 – han har indtil videre lavet 34 mål i 108 kampe for klubben. Inden det formåede han at lave 36 mål i 156 kampe over seks sæsoner i sin tid i vest London, Chelsea.

Han har ogås skrevet sig selv ind i historiebøgerne. Han er nemlig den første spiller til at score mere end til mål i den franske, engelske, tyske og hollandske liga.

 

 (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)

Det første han fremhæver ved de to ligaer er, at forsvarspillerne i den tyske ligaer faktisk er bedre. De gør det i hvert flad sværere for angriberne i ligaen.

Det andet han siger, der taler for, at den engelske Premier League er bedst, er at han mener tempoet i England er højere – noget som flere andre spillere også har kommenteret på.

– I England vil de score flere mål og alle hold tænker hele tiden fremad. Her i Tyskland er det lidt mere dæmpet. De venter på det rette tidspunkt til at angribe og er meget mere taktiske, slår den 32-årige spiller fast.

Kalou selv har vundet Premier League, Champions League og Africa Cup of Nations i sin karriere.

– Jeg havde nogle fantastiske øjeblikke i Chelsea tilbage i 2009 – da vi vandt Premier League. Hvis jeg en dag skal tilbage til England vil dog foretrække, at spille for et hold, der ikke er Chelsea.

 – Chelsea er en storklub og de kommer til at være i toppen af ligaen i mange år fremover,  det er jeg helt sikker på, slog afrikaneren fast.

Lige nu ligger Hertha Berlin nummer 11 med 10 point i ni kampe indtil videre i denne sæson, med to sejre, fire uagjorte og tre tabte…