En sur Louis van Gaal protesterer højlydt til fjerdedommer Lee Mason. (Getty Images)

En sur Louis van Gaal protesterer højlydt til fjerdedommer Lee Mason. (Getty Images)

Manchester United har ikke været sig selv, siden man for knap tre sæsoner siden sagde farvel til den skotske klublegende i Manchester United, Sir Alex Ferguson. Først prøvede man sig med David Moyes, der ikke holdt ret længe.

I anden omgang har man forsøgt sig med Louis van Gaal, som har gjort det en smule bedre. Men ikke meget.

Presset på den hollandske træner har dog også vokset sig enormt, og derfor mener den tidlligere Manchester United-stjerne, Michael Owen, at et nederlag mod Newcastle i aften, kan få katastrofale følger. Owen har tidligere i denne sæson kritiseret hollænderen for hans spillestil.

Den tidligere engelske landsholdsangriber mener også, at van Gaal er den helt modsatte type træner af Sir Alex Ferguson. I et interview til Daily Mail udtaler han:

“Sir Alex Ferguson var der (I United, red.) for 26 år, og hans spillestil var offensiv og samtidigt underholdende. Sommetider måtte United også se sig besejret, men man vidste, at de ville rejse sig igen. Når du gik på stadion, ville du have svært ved at sidde stille på dit sæde. Sådan er det ikke mere.”

”Manchester United er en speciel klub lige som Liverpool, Barcelona og Real Madrid. Du kan ikke bare komme dertil, og så tro, at du kan implementerer din egen spillestil. Du bliver nødt til at spille på Uniteds præmisser. Du er nødt til at forstå klubbens historie. Måden som de spiller på. Måden fansene vil se de spiller på. Måden som fodboldverdenen vil se de spiller på.

”I Real Madrid ville du blive buhet ud, hvis du kun vandt 1-0 hver kamp. Du ville blive buhet ud af byen. De forventer noget andet. Det som vi i øjeblikket ser hos Manchester United, er ikke en del af klubbens DNA. Vi ser noget andet, end de værdier, som United står for. Det kan ikke fortsætte sådan her. Hvis Louis van Gaal taber endnu en kamp, vil bestyrelsen overveje sine muligheder.”

Ydermere påstår Owen, at det vil blive let at erstatte Van Gaal på Old Trafford, hvor han udpeger Pep Guardiola, som det foretrukne valg. Owen tilføjer til interviewet:

”Hvis jeg sad i Manchester Uniteds bestyrelse, ville snakke i telefon med Guardiolas agent lige nu, og jeg ville bogstaveligt talt gøre alt for at få ham. Klubben som får fornøjelsen af Guardiola vil få en ordentlig træner. Uden tvivl den bedste træner i verden.”