Forsvarsspilleren Ezequiel Garay forsikrer engelske medie om, at det var den rigtige beslutning at forlade Real Madrid og kalder det tilmed for hans karrieres bedste beslutning. Men hvor er han i dag? 

Af David Paris

Selvom man måske skulle tro det, er Santiago Bernabeu og Real Madrid ikke det perfekte sted for enhver fodboldspiller. Sådan har den argentinske forsvarsspiller Ezequiel Garay det, for han kalder sit skifte væk fra kongeklubben i 2011 til Benfica for hans karrieres bedste beslutning.

Da den store midterforsvarer kom til klubben i 2008 fra den mindre spanske klub Racing Santander, blev han spået store ting og eksperter sagde han gik en lys fremtid i møde som en af verdens bedste fodboldspillere. Under Jose Mourinhos ledelse af holdet formåede han dog aldrig at tilspille sig en fast plads i startopstillingen.

I Benfica fik han spiletid og kom tilbage i varmen på det argentinske landshold og skiftede siden til den den russiske storklub Zenit. I dag er han tilbage i Spanien og spiller for Valencia.

Han siger El Desmarque: “Jeg respekterer Real Madrid som institution. Men jeg siger stadig, at den bedste beslutning for min karriere var at komme ud af klubben, fordi en fodboldspiller kan lide at spille, og det gjorde jeg ikke.

“Jeg fortryder ikke at jeg forlod klubben, eftersom jeg tilbragte tre gode år i Benfica, som var spektakulære. Hos Benfica havde jeg mine bedste år som spiller. Jeg var meget glad, jeg vandt vigtige ting.”