VALENCIA, SPAIN - NOVEMBER 21: Valencia CF assistant coach Phil Neville looks on prior to the La Liga match between Valencia CF and UD Las Palmas at Estadi de Mestalla on November 21, 2015 in Valencia, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Den engelske Valencia-assistent Phil Neville overværer en kamp tidligere denne sæson. Valencia, Spanien. (Foto Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images).

Med afgangen af Valencia-træner Nuno Espírito Santo har den spanske storklub, Valencia CF, valgt at kaste sin tiltro til den 52-årige Salvador González ’Voro’. Dette på midlertidig basis og sammen med den tidligere United-profil, Phil Neville.

 

Nyt sportsligt projekt i Valencia CF

Valencias klubejer, Peter Lim, skulle ifølge AS og den portugisiske kendis-agent Jorge Mendes, desuden have udset sig Luis Campos til at styre det sportslige projekt i den spanske klub.

Campos var bl.a. manden der fik spillere som James Rodríguez, Radamel Falcao, João Moutinho og Bernado Silva til franske Monaco. Ydermere har Campos fungeret som rådgiver til Mourinho i Inter Milan og i Real Madrid.

Valencia FC skulle nu være tændte på idéen om at kunne sikre sig Campos’ talenter i fremtiden.

 

Langsigtet løsning?

Den netop afskedigede Nuno Espíritu Santo kunne ikke fungere med sportsdirektøren, og klubejer Lim er nu på jagt efter at installere et mere moderne opsætning i klubben. På gårsdagens pressemøde udtalte Santo selv at han havde haft et møde med såvel præsidenten som klubejer Peter Lim:

”vi talte efter kampen og vi er alle enige om at situationen ikke er god og at vi alle må gøre hvad der er bedst for klubben”.

Søndag aften blev det så offentliggjort at Santo var afskediget i Valencia, og det er i forbindelse med Lim’s tanker om administrativ fornyelse at prominente fodboldnavne som den tidligere Barcelona-træner Frank Rijkaard og danske Michael Laudrup nævnes som mulige trænerkandidater. Andre varme Valencia-trænernavne er Leonardo Jardim (Monaco AS) og Aitor Karanka (Middlesbrough).

Som den midlertidige løsning var det dog Voro og den tidligere United-profil, Phil Neville, der trak det længste strå i den spanske storklub.