Siden sit store skifte fra Liverpool til FC Barcelona har brasilianske Philipe Coutinho ikke haft den start, som han havde drømt om. Specielt i denne sæson har offensivspilleren flere gange været henvist til bænken af træner Ernesto Valverde.

Af Anders Lang Jensen

Philippe Coutinho

 

Tidligere har engelske Manchester United været rygtet varme på den brasilianske stjerne, men ifølge kilder har London-klubben Chelsea rettet fokus på Barcelona og brasilianske Philipe Coutinho. Den tidligere Liverpool-stjernes situation på Camp Nou skaber opmærksomhed.

For svimlende 140 millioner engelske pund, svarende til 1,2 milliarder dansker kroner, smuttede Coutinho sydpå til spanske Barcelona fra regnfulde Liverpool. Drømmeskiftet faldt på plads, men den offensive konkurrence på Barcelona-holdet har Coutinho ikke nydt godt af.

Philippe Coutinho FC Barcelona

 

Den 26-årige sydamerikaner vandt i sin første halvsæson ligatitlen og pokalturneringen med Barcelona, men de sidste par måneder har været nedadgående for den dyre brasilianer. Formdykket har fået flere engelske storklubber til at følge situationen tættere end normalt.

Den britiske avis Daily Express melder, at Chelsea har forsøgt at tage kontakt til Barca for at forhøre sig på Coutinhos situation. Chelsea har ifølge avisens kilder fortalt, at Barcelona skal opdatere Chelsea, når der er nyt omkring Philipe Coutinhos stilling i klubben.

 

Endvidere skulle man i Barcelona overveje, om et salg af Philipe Coutinho eventuelt kan være en god beslutning, hvor man på den måde at investere pengene fra et salg i et køb af Neymar tilbage fra franske PSG.

Spørgsmålet er dog, om Philipe Coutinho ønsker at forlade Spanien efter bare et enkelt år. Det var drømmeskiftet han realiserede sidste vinter, og dermed forsøger spilleren uden tvivl at vende den nuværende bænketjans til en anden rolle.