På denne dag for ti år siden scorede den verdensberømte angriber sit allerførste hattrick som seniorspiller. 

AF KRISTIAN PARIS 

Ja, i kender ham vist alle sammen. En fantastisk historie om en for lille dreng fra fattige kår i Sydamerika, der sensationelt er blevet alle tiders bedste fodboldspiller – til og med flere gange.

Navnet er Messi. Lionel Messi. En helt fantastisk historie følger den lille hurtige angriber, der på denne dag for 10 år siden scorede sit allerførste hattrick for Barcelonas førstehold.

Hattrick tog form i El Classico opgøret mod selveste Real Madrid. Dengang var angriberen kun 19 år, og det faktisk kun hans anden sæson som fast mand i Barcas seniortrup. Dengang hed de største stjerne Samuel Eto’o og Ronaldinho.

Det trodsede den lille argentiske troldmand selvfølgelig i stor stil, og hans viste sig i den grad frem på en af verdens største fodboldscener. Det var starten på noget virkelig specielt, og det var måske i virkeligheden her hele fodboldverdenen fik øjne op for argentineren. En 19-årig lille mand, der scorer hattrick mod ærkerivalerne fra Real Madrid. Ja, det er i den grad noget ekstraordinært.

 (Photo by Miguel Ruiz/FC Barcelona via Getty Images)

El Classico’et begyndte en anelse skidt for catalonierne, der hurtigt kom bag ud, på en af datidens største angribere; Ruud van Nistelrooy. Messi tog gengæld, da han på smukt vis blev assisteret af Eto’o og flot selv lagde den i kassen til 1-1

Kun to minutter gik inden Nistelrooy endnu en gang bragte hovedstadsklubben foran. 2-1.

Endnu en gang blev Messi assisteret af en storspillende Eto’o. 2-2 og snart pause.

Endnu en gang lykkedes det Madrid-holdet at komme foran, denne gang på hovedstød af den nuværende anfører, Sergio Ramos, der dengang kun var 20 år gammel.

Ca. 20 min tilbage og Messi gør igen det onde ved modstanderholdet. Han bliver sat i scene af Ronaldinho og udligner endnu en gang. 3-3 og kampen fløjtes af – sikke et hattrick!