Det er officielt…Rooney skifter til barndomsklubben Everton efter 13 fantastiske år i United. Vi hylder legenden og tager et kig tilbage på de største øjeblikke. 

AF KRISTIAN PARIS

8-2

Manchester United's English striker Ashl

Dette er en af de mest berømte øjeblikke i ligaens historie. Manchester United smadrede ligarivalerne fra Arsenal med imponerende 8-2 tilbage i 2011 på Old Trafford. Rooney scorede et imponerende hattrick – det sjette i karrieren på det daværende tidspunkt.

Ganske imponerende.

‘Rooney årene’

Manchester United v Arsenal - Premier League

Rooney var uden diskussion en af verdens bedste angribere i verden. Han fik respekt alverden over og alverdens klubber ville give fanatiske summer for kaptajnen.

De bedste af hans år var mellem 2006 og 2012 – et monster på banen var han med 145 mål ud af 253 i den periode.

I samme periode havde han holdkammerater som Cristiano Ronaldo, Nani, Scholes og Giggs. På holdet var også Berbatov, Tevez, Carrick og Neville… og van der Sar.

Rekordsættende Rooney

FBL-ENG-PR-STOKE-MAN UTD

Rooney var på dette tidspunkt i sidste sæson ude af Mourinhos startellever, men alligevel fik han en af karrierens største bedrifter en kold januar aften mod Stoke City.

Han scorede nemlig det mål det satte ham forbi Sir  Bobby Charlton på klubbens all time topscorer. Mål nummer 250… og det siger ikke så lidt.

SAKSESPARKET

Manchester United's English striker Wayn

Et af de flotteste mål nogensinde. Rooneys saksespark mod byrivalerne fra City i Premier LEague vil nok aldrig blive glemt. Et flot, højt indlæg fra højreflanken af Nani rammer kanten af feltet.

Rooney stiger op og sakser den ind fra 25 meter. Et sandt gudemål og nok et af de mest sensationelle mål i spilleren og klubbens historie.

Kaptajn  Wazza

FBL-ENG-PR-MAN UTD-ROONEY

Alle, der har fulgt Rooney ved, at han er den type, der er relativ stille på banen.

Hans passion for spillet og lysten til at vinde har man aldrig kunne sætte spørgsmålstegn ved, og et af Rooneys største øjeblikke kom i 2014, da manager Louis van Gaal, udnævnte angriberen til kaptajn, efter Nemanja Vidic forlod klubben.