Det smukke spil er fyldt med gemte skatte, som er sluppet fri fra al den hype, de burde have haft. Disse talentfulde fodboldspillere havde det uheld, at de skulle spille sammen med spillere, som overskyggede deres talenter. Var det alene Beckenbauer, der orkestrerede Vesttysklands succes i 1970’erne, eller var der andre spillere, som havde en lignende betydning? Hvem vandt VM i 1982 med Italien, før Baresi kom til? Nogle navne vækker genklang, når de nævnes – mens andre er gået bort i vores hukommelse. Nu er det tid til, at nogle kaster spotlys på “de glemte stjerner”.

Foto: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

  1. Gabriel Batistuta, Argentina

Som angriber var Gabriel Batistuta en af de bedste afsluttere, der nogen sinde har været i fodboldhistorien. Han kunne score fra hvor som helst på banen. Han gik under kælenavnet “Batigol”, og han scorede 300 mål i 494 betydningsfulde kampe – derudover 56 mål i 78 landskampe for Argentina. Han vandt Copa America to gange med Argentina, og vandt 2 ligatitler og en pokaltitel i løbet af sin ligakarriere. Hans bedste præstationer skete, da han spillede for Fiorentina i Italien. Havde han spillet for et større hold i den periode, hvor han peakede, havde han måske haft det omdømme, hans præstationer berettigede ham til.

  1. Andrea Pirlo, Italien

Andrea Pirlo er nu inde i sine 30’ere, men han er stadig aktiv som fodboldspiller. Han var en fantastisk playmaker, og det er på tide, at Pirlo bliver anerkendt for sin indsats. Hans afleveringsnøjagtighed er fænomenal, hans evner nådesløse, og hans evne til at tage frispark exceptionel. Mens Xavi og Iniesta løber med alle roserne, så må Pirlo undre sig over, hvorfor han aldrig bliver nævnt, når mennesker omtaler de bedste fodboldspillere i verden. Han vandt VM med Italien i 2006, og har derudover vundet 2 europæiske turneringer og 3 ligatitler i løbet af karrieren.

https://youtu.be/RW2uKefAcfg

  1. Ronald Koeman, Holland

De fleste folk har glemt, hvor god Ronald Koeman egentlig var. Han var en imponerende midterforsvarer, men som de andre legender på den position, var han også fremragende med bolden. Hans evne til at aflevere en bold præcist, kunne sagtens sammenlignes med de bedste playmakere i verden – og han udnyttede denne evne, ved at tage en masse frispark, som han scorede på. Med 227 mål i 652 kampe er han måske den forsvarsspiller, der har scoret flest mål nogensinde. Han blev også topscorer i Champions League i 1994. Han førte holland frem til deres eneste titel; EM i 1988 – foruden, at også PSV kom i besiddelse af deres første, og eneste, titel i Champions League. Hos Barcelona vandt han også Champions League, og føjede derudover 8 spanske mesterskaber til sin samling.

https://youtu.be/H3KO-GxAsZg

  1. Günter Netzer, Tyskland

Günter Netzer var en af de bedste fodboldspillere for Tyskland (Vesttyskland) i sin tid. Vesttyskland vandt VM i 1974, og det lidt mindre prestigefyldte EM to år forud. Günter Netzer var en særdeles vigtig del af dette hold. Han var en fantastisk boldflytter, og som mange andre af nutidens storspillere, fungerede han som det centrale element på holdet. Med Borussia Mönchengladbach konkurrerede han i bedste stil mod Beckenbauer og Bayern München – og han slap godt fra det. Således blev Mönchengladbach vindere af to ligatitler i hans periode. Han blev købt af Real Madrid for at dæmme op mod Barcelonas Johan Cruyff – og endnu engang leverede han to ligatitler, selv om han var oppe imod større kræfter.

  1. Davor Süker, Kroatien

De bedste fodboldspillere i verden er i stand til at gøre ting, som kun de færreste formår. Davor Süker var i stand til at score mange mål. Han er muligvis den bedste fodboldspiller, Kroatien nogen sinde har haft. Ved VM i 1998, førte han landet frem til en bronzeplads, som ikke er nogen lille bedrift for en nation med mindre end fem millioner indbyggere. Han blev ligeledes topscorer ved slutrunden det år. I alt blev det til 45 mål i 69 landskampe, mens det på klubplan blev til 203 mål i 448 kampe. Han vandt Champions League og en ligatitel med Real Madrid.

Benyt pilene nedenfor, for at bladre