Historien er fyldt med fodboldhold, som har demonstreret solide præstationer og sand magi i det smukke spil. Fodbolden udvikles i en grad, som aldrig er set før, og vi får flere og bedre detaljer.

Vi har fremsat en række kriterier, som der skal til, for at komme med på denne liste. Fodboldhistoriens bedste hold skal have vundet mindst ét trofæ. Derudover er de nødt til at have spillet attraktiv OG effektivt fodbold i et miljø med høje, tekniske standard. Og endnu mere vigtigt; der skal have været tæt konkurrence og intense rivaliseringer.

#10 – Arsenal (2004)

‘De uovervindelige’. I 2003/04-sæsonen gik Arsenal igennem Premier League, uden et eneste nederlag i tabellen. På trods af, at Juventus gjorde det samme i 2012, så vandt Arsenal langt flere kampe, og endte på 90 point. Holdet bestod blandt andre af Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Patrick Vieira og Robert Pires.

Arsenals flydende og offensive spillestil ødelagde modstanderne, og førte dem frem til ligatitlen på beundringsværdig vis. 49 kampe uden nederlag er en del af historien hos et af Premier Leagues bedste hold nogensinde.

#9 – AC Milan (1988 til 1994)

I løbet af denne seks-årige periode, vandt AC Milan Champions League tre gange, og det italienske mesterskab fire gange. De dominerede europæisk fodbold takket være et hold af sande verdensklasse spillere. I flæng kan nævnes Paolo Maldini, Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard og Franco Baresi.

#8 – Liverpool (1984)

I 1984 vandt Liverpool ‘The Treble’. Det lykkedes holdet fra Merseyside at sende både ligatitel, pokaltitel og Champions League-titlen hjem til Anfield i det samme år. I finalen i Champions League slog man Roma ud på straffespark. Deres stjernespiller, Ian Rush, nettede 47 gange i den sæson. Andre nævneværdige spillere er Kenny Dalglish, Graeme Souness og Allan Hansen.

#7 – Vesttyskland (1972 til 1974)

Det vesttyske hold vandt EM i 1972 og VM i 1974, og indeholdt nogle af de bedste fodboldspillere nogensinde. Ført an af den legendariske Franz Beckenbauer, bestod holdet også af Berti Vogts og den berømte angriber, Gerd Müller. De slog ned på Johan Cruyffs berømte totalfodbold, da de overvandt det hollandske mesterskab med en 2-1-sejr i VM-finalen i 1974.

#6 – Frankrig (1998 til 2000)

Frankrig vandt VM i 1998, hvor de slog forhåndsfavoritterne fra Brasilien med 3-0 i finalen. De vandt også EM i 2000. Her blev det til en 2-1-sejr over rivalerne fra Italien, inden man kunne løfte det andet trofæ på tre år. Foruden David Trezeguet, som scorede ‘Golden Goal’ i EM-finalen, bestod holdet også af Thierry Henry, Zinedine Zidane, Didier Deschamps, Laurent Blanc og Lilian Thuram. Altså verdensklasse spillere på alle positioner, og den tidligere Real-træner, Zidane, orkestrerede holdet frem til dominans på den helt store fodboldklinge.