Af David Paris 

Speciale i at fejle

“Han (Arsene Wenger, red.) er specielist i at fejle. Hvis jeg gør det i Chelsea, i otte år, så vil jeg selv forlade klubben og aldrig komme tilbage.”

Ovenstående er formentlig Mourinhos mest berømte citat og det var rettet direkte mod Arsenals nuværende træner Arsene Wenger, da det blev sagt tilbage i 2014. På adværende tidspunkt var London-klubben inde i en periode uden trofæer og titler og det valgte Mourinho i et interview så at kommentere på.

Rivaliseringen mellem Mourinho og Wenger er tydelig  – og  grov (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Om rivaliseringen mellem Wenger og Mourinho har der været skrevet meget og det er specielt Mourinho, der har været i pressen og skælde ud på sin rival. Han har blandt andet også sagt følgende:

“Jeg tror, at han er tilhænger af være en voyeur. Han kan lide at kigge på andre mennesker. Der er nogle mænd, der, når de kommer hjem fra arbejde, har et stort teleskop, så de kan kigge ind i andre folk familier og følge med, hvad der foregår. Han taler, taler, taler om Chelsea og det stopper aldrig.”

Lær dog sproget

Raneri? Jeg tror, at han har ret i, hvad han sagde. Jeg er meget afhængig af mig selv og jeg er nødt til at stole på mig selv, ellers vinder jeg ikke. Det er derfor jeg har så mange trofæer i løbet af min karriere. Ranieri, på den anden side, han har den mentalitet, som man ikke vinder trofæer og titler på. Han er næsten 70 år. Han er gammel og har ikke vundet noget som helst. Jeg studerede og læste italiensk fem timer om dagen i flere måneder i træk for at være sikker på, at jeg kunne kommunikere med mine spillere på banen, fansene i offentligheden og medierne til pressemøderne. Han har været i England i fem år og har stadig problemer med at sige ‘godmorgen’ og ‘god aften’. Det er til grin for Ranieri. 

Til det svarede Ranieri: “Jeg har ikke noget behov for at vinde ting for at have selvtillid og selvværd.”

Very Inter-esting!

“Jeg troede, at han var kommet for at takke mig for den titel jeg gave ham. Prøv at spørg alle fansene om, hvad de synes om ham (Rafael Benitez, red.) og mig.”

(Photo by Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images)

Sådan sagde Jose Mourinho om Rafael Benitez, da han i 2010 overtog Inter, som sæsonen forinden havde vundet ‘The Treble’ i Europa med Mourinho i spidsen. Seks måneder senere udtalte den portugisiske manager dette om Benitez’ ophold i Inter, og kommenterede samtidig på, at Benitez’ kone have kritereseret Mourinho i offentligheden for at være for arrogant:

“Den eneste klub, hvor hendes mand erstattede mig, var i Inter, hvor han på seks måneder formåede at ødelægge det bedste hold i Europa på den tid. Og mht. hende, der snakke om mig, så synes jeg at hun skulle bruge sin tid på noget andet og måske koncentrere sig om sin mands diet.” Sidstnævnte er en reference til, at Benitez er en smule overvægtig.

Pep-talk

“Guardiola er en fantastiske træner, men jeg har vundet to Champions League-titler. Han har kun vundet 1 Champions League-title og det er den, han burde skamme sig over. Jeg ville skamme mig over at have vundet det mod skandale-Chelsea og, hvis han vinder den i år, så er det endnu mere skandaløst. Jeg håber, at Guardiola en dag vil få chancen for at vinde en Champions League-titel ærlig og redeligt – det håber  jeg virkelig.” 

Sådan sagde den portugisiske træner om Pep Guardiola og Barcelona-mandskabet inden Champions League-finalen i 2011. Barcelona og co. endte med trofæet, hvilket gav Guardiola sit andet Champions League-trofæ-

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side