Vinterens transfervindue er i skrivende stund netop afsluttet. Dette vil vi gerne fejre med en liste over de 20 dyreste og største transfer igennem fodboldens historie. 

Fodboldtransfers har ændret sig meget igennem tiden. I øjeblikket er Neymar den dyreste fodboldspiller i verden. Han blev købt af Paris Saint Germain for 1,65 milliarder kroner i 2017.

Tilbage i 1893 var tiden dog en helt anden. Her blev Willie Groves den første rekordhandel, der blev handlet for mere end 100 pund, da han blev solgt for, hvad der har været et meget stort beløb dengang. Hele 110 pund. Det tilbud kunne West Bromwich Albion altså ikke modstå, og dermed var Groves Aston Villa-spiller.

De største handler i verdenshistorien. Kig bare med!

20: Pierre-Emerick Aubameyang – Fra Borussia Dortmund til Arsenal – 470 millioner kroner

Længe havde det sitret i luften. At Pierre-Emerick Aubameyang bare skulle blive Arsenal-spiller i løbet af det netop overståede transfervindue. Og det blev han minsandten! Den gabonesiske angriber skal dog også have kostet Arsenal 470 millioner kroner. Penge er ellers ikke noget, Arsene Wenger er berømt for at ødsle væk med. Derfor er denne transfer nok særdeles velovervejet, og vi glæder os til at se Aubameyang i aktion for The Gunners.

19: Edinson Cavani – Fra Napoli til Paris Saint Germain – 480 millioner kroner  

 

Den uruguayanske herre på ovenstående billede, Edinson Cavani, var særdeles eftertragtet på transfermarkedet i sommervinduet 2013. Det endte dog med, at det blev Paris Saint Germain, som løb med den altid målflittige angriber. Men parisernes lommer blev noget lettere, da man skulle ofre hele 480 millioner kroner for angriberen. Til gengæld er de så også garanteret et hav af mål, mens angriberen stadig er aktiv.

18: Aymeric Laporte – Fra Athletic Bilbao til Manchester City – 483 millioner kroner

I vinteren 2018 kunne Manchester City stolt annoncere, at det var lykkedes dem at hente franske Aymeric Laporte fra Athletic Bilbao for et beløb på intet mindre end 483 millioner kroner. Dette er tilsvarende til den frikøbsklausul, der var forbundet i hans kontrakt med den baskiske klub.

17: Álvaro Morata – Fra Real Madrid til Chelsea – 490 millioner kroner

Sommeren 2017 var årstiden og året, hvor transfermarkedet for alvor gik amok. Der var flere vanvittige priser, og flere af spillerne på denne liste blev handlet i netop dette transfervindue. Heriblandt spanske Alvaro Morata, der skiftede en skyggetilværelse i Real Madrid ud med en garanti for fast spilletid hos Chelsea.

Således skrev Alvaro Morata fredag den 21. juli 2017 under på en fem-årig kontrakt med Chelsea FC. Den dengang 24-årige angriber udtalte, at han var lettet over at komme til et sted med fast spilletid.

Klik på pilene nedenfor, hvis du ønsker at bladre