Som de fleste nok ved er Sovjetunionen ikke længere en realitet. Den blev opløst i 1991 kort efter Berlinmurens fald i 1989. Men under det kommunistiske styre var alt ikke slået fejl og gået ned af bakke. Unionen besad faktisk dengang et nogenlunde godt fodboldhold, ligesom det også var stærke i sportsgrene som atletik. 

AF KRISTIAN PARIS 

Vi kårer de fem bedste spillere, der ville have været under Sovjetunionen hvis de spillede dengang:

5. Igor Akinfeev (Rusland)

Russia v Wales - Group B: UEFA Euro 2016

Position: Målmand

Den længe spillende russiske keeper har gjort sig bemærket for sin tid i CSKA Moskva. Han har sat utallige rekorder for at forhindre modstanderen i at score, og er også ubestrideligt førstevalg på landsholdet, hvor han også er kaptajn.

4.  Ragnar Klavan (Estland)

FBL-WC-2018-EST-GRE

Position: Midterforsvarer

Den store forsvarer har allerede spillet 116 kampe som anfører for hjemlandet Estland. Klavan røg i sommers til selveste Liverpool fra tyske Augsburg – men han har dog ikke helt slået igennem for englænderne. Selvom han er 31 er hans niveau bestemt ikke dalende.

3. Alan Dzagoev (Rusland)

France v Russia - International Friendly

Position: Højre kant

Det er O.K. at sige, at han aldrig nåede potentialet som ‘den russiske Messi’ som han engang blev kaldt. Derudover har hans loyalitet overfor hjemlandet og klubholdet CSKA Moskva gjort ham til en af de bedste spillere i Ruslands historie. Har vundet ligaen tre gange med klubholdet, og vandt Euopas gyldne støvle i 2012.